Za pobedu nad Kostarikom stigla pljeska od 50 kila: Srbin napravio šou u Samari, svi bi da jedu naš specijalitet! (FOTO)
Foto: Reuter

za Ginisa

Za pobedu nad Kostarikom stigla pljeska od 50 kila: Srbin napravio šou u Samari, svi bi da jedu naš specijalitet! (FOTO)

Jelo je pripremljeno u čast pobede reprezentacije Srbije nad Kostarikom

Objavljeno: 15:49h

U glavnom gradu regiona, Samari pripremljeno je ogromno srpsko nacionalno jelo. Prema ideji vlasnika restorana, ono je trebalo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Šef kuvar Stefan iseckao je nekoliko desetina kilograma mesa i napravio ogroman roštilj u blizini Trga Kujbiševa, gde se održava festival navijača FIFA.

​- Recept za pljeskavicu čuva se u strogoj tajnosti. Mi je pripremamo od sveže jagnjetine i govedine, uz dodatak specijalnih začina, soli i bibera. Jelo je odlično uz salate. Takođe se može koristiti kao sastavni deo hamburgera - objasnio je kuvar.

Ogromna pljeskavica stavljena je na roštilj. Istina, meso se malo smanjilo pri pečenju, ali pljeskavica je ipak postavila svetski rekord po težini — iznosila je 50 kg. Prethodni rekord bio je 42 kg.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Jelo je pripremljeno u čast pobede reprezentacije Srbije nad Kostarikom. Na stadionu „Samara arena“ održan je prvi u istoriji grada meč Svetskog prvenstva u fudbalu. Jedini gol u meču postigao je kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.