STAVLJAO GLAVU POD KOPAČKU KOSTARIKANCIMA! BUKVALNO! Duško Tošić je bio spreman na sve samo da Srbija pobedi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Starsport©

Jedan od junaka

STAVLJAO GLAVU POD KOPAČKU KOSTARIKANCIMA! BUKVALNO! Duško Tošić je bio spreman na sve samo da Srbija pobedi! (FOTO) (VIDEO)

Naš centralni bek je funkcionisao kao švajcarski sat u paru sa Milenkovićem, a u nekoliko navrata nije žalio sebe kako bi doneo dobrobit našoj reprezentaciji

Objavljeno:

Srbija je ostvarila pobedu nad Kostarikom u prvom meču na Mundijalu uz odličnu igru čitavog tima, veliku borbenost i zalaganje na terenu.

Svi igrači koje je Mladen Krstajić poslao na teren su "ostavili srce na terenu", da iskoristimo tu staru sportsku floskulu, ali bilo je onih koji su se istakli još više nego ostali.

Među njima je i Duško Tošić koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije, iako je tokom svih prethodnih godina osporavan među običnim navijačima i u javnosti, pa čak i kada je postalo evidentno da će biti startni štoper na Mundijalu.

Duško Tošić slavi pobedu nad Kostarikom
Duško Tošić slavi pobedu nad Kostarikom foto: Starsport©

Takođe su se mnogi pitali i kako će funkcionisati u paru sa mladim Nikolom Milenkovićem, a njih dvojica su izgledali tokom više od 90 minuta igre kao "švajcarski sat" na terenu.

A da razuveri sve one koji sumnjaju u njega, ali i da pokaže koliko je spreman daleko da ide sa žrtvovanjem za Srbiju pokazao je u nekoliko navrata kada nije žalio sebe samo da otkloni opasnost i dokopa se lopte.

Onaj njegov jezivi pad na leđa posle jednog skoka u vazduhu kada je čitav stadion zanemeo, nećemo ni komentarisati.

Ali zato se mora pomenuti da se u drugom poluvremenu, dva puta poput mačke bacio glavom direktno pod nogu protivnika i intervenisao, kako bi ih sprečio da razviju akciju.

U njegovom slučaju je danas važilo ono "stavlja glavu gde drugi ne bi podmetnuli nogu".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.