Mi nismo evropski Brazilci, mi smo balkanski Italijani! Nismo ludi, ali tvrdimo da je 1:0 omiljeni srpski rezultat! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Starsport©

TAKO SE TO RADI

Mi nismo evropski Brazilci, mi smo balkanski Italijani! Nismo ludi, ali tvrdimo da je 1:0 omiljeni srpski rezultat! (FOTO) (VIDEO)

Bez kompleksa, timski, iza lopte kada je bilo potrebno, a to donosi ono zbog čega su svi tu - POBEDU

Objavljeno: 18:26h
Aleksa Radosavljević

Srbija je posle osam godina ostvarila svoju prvu pobedu na Mundijalu! Prethodni put pala je Nemačka u Južnoj Africi u junu 2010. godine, a ovoga puta pod Orlovima poklekla je Kostarika, iznenađenje Prvenstva u Brazilu 2014, kada su u četvrtfinalu eliminisani tek posle izvođenja jedanaesteraca.

Kao i Nemce, Kostarikance su naši fudbaleri pobedili sa 1:0, a ono što je posebno interesantno, a na šta mnogi nisu obratili pažnju je sledeća činjenica: SRBIJA JE POSLEDNJA ČETIRI POBEDE NA MUNDIJALIMA OSTVARILA REZULTATOM 1:0.

Protiv Kostarike strelac je bio Aleksandar Kolarov.

Protiv Nemaca osam godina ranije gol je dao MIlan Lane Jovanović posle prodora Miloša Krasića i asistencije Nikole Žigića.

Do tog trijumfa nad Nemcima, morali smo da čekamo još od 1998. godine, kada su u trećem kolu grupne faze pale SAD golom Slobodana Komljenovića.

Najinteresantnija je povezanost pobede nad Iranom i ove poslednje, nad Kostarikom. Tada je Siniša Mihajlović iz veoma sličnog slobodnog udarca savladao golmana bliskoistočne reprezentacije, a danas je kapiten Srbije, kome je inače Miha idol iz detinjstva, ponovio ono što je njegov heroj uradio pre tačno 20 leta!

Orlovi, hvala vam! Pokazali ste nam kako se igra kada je bitno - čvrsto i strpljivo, bez srljanja, povišenog ega i ostalih negativnih pojava.

Nismo mi evropski Brazilci, mi smo balkanski Italijani, sudeći po rezultatima koje ostvarujemo na velikim takmičenjima! I iskreni da budemo, nama ne smeta!

BONUS VIDEO SRBIJA, RUSIJA: Euforija srpskih navijača nakon pobede nad Kostarikom


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.