PERUANCI, U FUDBALU SE SKUPO PLAĆAJU PROPUŠTENE ŠANSE! Danska srušila borbene Južnoamerikance! (VIDEO)
Foto: AP

Mundijal, grupa C

PERUANCI, U FUDBALU SE SKUPO PLAĆAJU PROPUŠTENE ŠANSE! Danska srušila borbene Južnoamerikance! (VIDEO)

Evropska selekcija se na kraju raduje trijumfu, iako je bila daleko slabiji rival

Objavljeno: 20:16h

Sport je surova stvar i to su sada osetili na svojoj koži direktno borbeni Peruanci! Uzalud im to što su bili bolji na terenu, što su imali i penal, kada su ostali bez ijednog boda protiv Danske u svom prvom meču na Svetskom prvenstvima posle 36 godina.

Skandinavska selekcija se raduje trijumfu i osvajanju sva tri boda na startu svog takmičenja na Mundijalu u Rusiji, pošto su savladali južnoameričku reprezentaciju 1:0.

Titulu heroja nacije trebalo bi da ponese Jusuf Poulsen koji je postigao odlučujući gol u 59. minutu utakmice, mada ne bi bilo ni nezasluženo da epitet igrača meča ponese golman Kasper Šmajhel koji je ukrotio šest udaraca peruanskih fudbalera i sprečio ih da mu zatresu mrežu.

Danci su nastavili svoj neverovatni niz u 2018. godini tokom koje do sada nisu primili nijedan pogodak.

Sa druge strane Peruanci su prekinuli svoju seriju od 15 utakmica bez poraza, i sada će im biti baš jako teško, da se u naredna dva meča protiv Francuske i Australije izbore za mesto koje vodi u osminu finala.

A sami su krivi za svet. Dozvolili su sebi takav luksuz da pored neiskorišćenih nekoliko odličnih napada, promaše i najbolju utakmicu na meču, kada je arbitar posle pregledanog VAR snimka pokazao na belu tačku.

Čovek nad kojim je napravljen prekršaj, Kristijan Kueva preuzeo je odgovornost i promašio i to je potpuno izbacilo iz koloseka i njega i celu ekipu, koja jeste nastavila u drugom poluvremenu da napada i igra hrabro i borbeno.

Ali ponovo je Kueva promašio neverovatnu priliku i odmah je stigla kazna na drugoj strani u 59. minutu kada je ko drugi, nego Eriksen povukao kontranapad, odlično uposlio Poulsena, a ovome nije bilo teško da savlada golmana Perua.

Ušao je potom u igru i kontroverzni Paolo Gerero, i nastavili su Južnoamerikanci sa napadima, opsedali su šesnaesterac Danaca, ali je Kasper Šmajhel za njih ostao nerešiva enigma, braneći i nemoguće.

PERU - DANSKA 0:1 (0:0)

(Poulsen 59)

Peru: Galjase, Advinkula, Ramos, Rodrigez, Trauko, Tapija, Jotun, Kariljo, Kueva, Flores, Farfan.

Danska: Šmajhel, Dalsgard, Kjaer, Kristensen, Larsen, Dilejni, Eriksen, Kvist, Poulsen, Sisto, Jorgensen.

FRANCUSKA - AUSTRALIJA 2:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO MARKO PANTELIĆ ANALIZIRA PREDSTOJEĆI MUNDIJAL Grupa nam je po meri

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.