RUSKA KLUPA PREGAZILA SAUDIJSKU ARABIJU! Domaćin petardom započeo Mundijal! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

PRVI MEČ SP

RUSKA KLUPA PREGAZILA SAUDIJSKU ARABIJU! Domaćin petardom započeo Mundijal! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa ove utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Objavljeno:

Prva tri boda na ovogodišnjem, 21. po redu Mundijalu, upisala je domaća reprezentacija Rusije pobedom od 5:0 nad Saudijskom Arabijom.

Još od samog početka videlo se da Saudijci nemaju šta da traže na ovoj utakmici, pa su Rusi već u 12. minutu preko Jurija Gazinskog stigli do prednosti.

Povreda Alana Džagoeva
Povreda Alana Džagoeva foto: Printscreen/RTS

Iako im se Džagoev povredio sredinom prvog poluvremena, i verovatno neće više igrati do kraja šampionata zbog problema sa zadnjom ložom, njega je zamenio Denis Čerišev, koji je u 43. minutu povisio na 2:0.

Treći pogodak postigao je Artjom Dzjuba u 72. minutu, a samo dva minuta ranije je ušao na teren.

Denis Čerišev, strelac dva gola
Denis Čerišev, strelac dva gola foto: Reuters

Tačku na meč stavili su Denis Čerišev maestralnim pogotkom spoljnicom i Golovin iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Dakle, ruska klupa je ovoga puta bila više nego dovoljna da reši Saudijsku Arabiju. Videćemo šta će biti u naredna dva meča sa Urugvajem i Egiptom, dve znatno bolje ekipe.

Sledeći meč Rusija igra sa Egiptom u utorak od 20.00, dok se Saudijska Arabija sastaje sa Urugvajem dan kasnije od 17 časova.

Sva dešavanja sa ove utakmice možete da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

90. minut - Denis Čerišev postavlja konačnih 4:0! Kakva golčina, uživajte...

72. minut - Samo što je ušao na teren, Artjom Dzjuba je postigao gol. Evo, svi koji ste igrali 3+, čestitamo...

70. minut - Inače, ovaj meč je rezultatski interesantan još samo onima koji čekaju ''3+'' na kladionici :) Na terenu je Artjom Dzjuba.

65. minut - Rusi su izvršili sve izmene, Saudijska Arabija ih ima još.

56. minut - Rusija je sa gol linije morala da spašava stvar, jer su Saudijci imali dobru šansu.

52. minut - Semedov je pokušao sa 25 metara, ali je lopta otišla preko i pored gola.

48. minut - Igra se drugo poluvreme. Ništa se do sada ne dešava.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Gazinski u 12. minutu i Čerišev u 43. doneli su prednost Baćuškama koju će Saudijska Arabija teško da stigne.

43. minut - Neverovatno, ali istinito. Alan Džagoev se povredio, a umesto njega je ušao Denis Čerišev koji je posle odličnog driblinga postigao gol za 2:0.

42. minut - Dobar dribling Čeriševa, probao je da predribla defanzivce Saudijske Arabije, ali umesto da centrira, lopta mu je pobegla u gol-aut.

35. minut - Rusi su tražili penal posle jednog starta u kaznenom prostoru, ali sudija Pitana je samo odmahnuo.

30. minut - Saudijska Arabija u inicijativi prethodnih minuta. El Faradž je izveo prekid, ali njegovi saigrači nisu uspeli to da iskoriste.

23. minut - Veliki peh za Rusiju. Alan Džagoev je samo stao, uhvatio se za zadnju ložu, i ostao da leži na travi. Rusi će odmah morati da menjaju napadača, a verovatno će morati i bez Džagoeva do kraja Prvenstva. Umesto njega, na terenu je Denis Čerišev.

Alan Džagoev leži na travi
Alan Džagoev leži na travi foto: Printscreen/RTS

21. minut - Kontranapad Saudijske Arabije, centaršut sa levog boka, ali od svega korner. Umalo da bude autogol.

12. minut - Rusija vodi sa 1:0! Jurij Gazinski je prvi strelac na Mundijalu, odličan gol glavom, ofsajda posle centaršuta nije bilo. Centrirao je Roman Zobnin sa levog boka.

9. minut - Nijedna konkretna situacija ispred gola do sada, poslednja linija odbrane Saudijske Arabije deluje veoma dobro za sada.

4. minut - Početna inicijativa Rusa, ali ništa konkretno.

1. minut - Meč je počeo!

16.56 - Sve je spremno za početak onoga što čekamo četiri godine!

16.52 - Oglasio se Putin na početku Mundijala:

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Printscreen/RTS

- Pozdrav za sve koji nas gledaju. Čestitam celoj mnogonacionalnoj složnoj svetskoj fudbalskoj porodici početak Prvenstva sveta koji je tako dugo očekivan. Ovaj grandiozni sportski događaj prvi put se odigrava u Rusiji i zato sam srećan. Fudbal kod nas nije samo najmasovniji sport, već ga svi zaista vole. To je tako od prvog zvaničnog meča u Rusiji odigranog davno. Nadam se da će svima biti zadovoljstvo što su došli kod nas. Gde god živeli, kakve god tradicije da sledimo, sve nas povezuje ljubav fudbalu. U ime razvoja sporta, međunarodnog mira, svima želim veliki uspeh. Dobrodošli u Rusiju - rekao je Vladimir Putin.

16.40 - Tu je i Ronaldo! Pravi Ronaldo!

Ronaldo Nazario da Lima
Ronaldo Nazario da Lima foto: Printscreen/RTS

16.27 - Na ceremoniji otvaranja turnira učestvuju poznati britanski pop pevač Robi Vilijams i ruska operska pevačica Aida Garifulina.

Svečanost se održava na stadionu „Lužnjiki“ neposredno pre prvog meča Svetskog prvenstva između reprezentacija Rusije i Saudijske Arabije, koji je danas jedini na rasporedu.

Robi Vilijams
Robi Vilijams foto: Printscreen/RTS

Oko 800 ljudi učestvuje u ceremoniji otvaranja, a najavljeno je i učešće publike odnosno navijača u koreografiji.

Iker Kasiljas je doneo trofej na stadion.

16.00 - Evo i sastava obe ekipe.

RUSIJA (4-2-3-1): Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinski, Zobnin - Samedov, Golovin, Dzagoev - Smolov

SAUDIJSKA ARABIJA (4-2-3-1): Al Majuf – Al Buraik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani – Al Faraž, Otajf – Al Šehri, Al Jasim, Al Davsari – Al-Šahlavi

foto: Reuters
foto: Reuters

15:50 - Kuper: Salah je dobro, oporavio se

Selektor fudbalske reprezentacije Egipta Ektor Kuper rekao je da je najveća zvezda tima Mohamed Salah spreman za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Urugvaja.

Mohamed Salah
Mohamed Salah foto: Reuters

- Salah je dobro, oporavio se... Mogu skoro 100 odsto da garantujem da će igrati, ako se ne dogodi nešto nepredvidjeno - rekao je Kuper na konferenciji za novinare.

On je dodao da će lekari nastaviti da prate zdravstveno stanje igrača Liverpula i tokom današnjeg treninga, ali je istakao da je veliki optimista. Utakmica između Egipta i Urugvaja na programu je sutra od 14.00.

15.40 - Za pola časa očekuje nas svečano otvaranje. Evo kako su Saudijci uspeli da se dokopaju Prvenstva sveta.

BONUS VIDEO: VLADIMIR STOJKOVIĆ IGRA NA TREĆEM MUNDIJALU: Najvažnije je da ne izgubimo prvi meč protiv Kostarike

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.