GOSPOĐO PLETNJOVA, NIJE LI TO RASIZAM? Ruskinje, ne stupajte u odnose sa strancima druge boje kože!
Foto: AP

OZBILJAN KIKS

GOSPOĐO PLETNJOVA, NIJE LI TO RASIZAM? Ruskinje, ne stupajte u odnose sa strancima druge boje kože!

Predsedavajuća parlamentarnog komiteta se možda malo zanela u davanju komentara, ali sada - šta je, tu je...

Objavljeno: 13:54h

Tamara Pletnjova, predsedavajuća parlamentarnog komiteta za pitanja porodice, žena i dece u Rusiji, istakla je da bi Ruskinje trebalo da izbegavaju seks sa strancima druge boje kože tokom ovog takmičenja, prenosi engleski Gardijan (dobro poznat po antiruskom pisanju u poslednjih nekoliko meseci).

Ona je istakla da je to važno "pošto bi moglo da dovede do toga da majke ostanu samohrane s decom pomešane rase".

Kako prenosi "Gardijan", ona je naglasila da čak i kada se ruske žene udaju za strance, "te veze se često završe loše", a često i ostanu bez starateljstva nad decom.

Ilustracija
Ilustracija foto: EPA/Yuri Kochetkov/Reuters/AP

Ovo je izrekla za jednu radio stanicu, a tema su bila "olimpijska deca", odnosno brojna generacija nastala 1980. tokom Igara u Moskvi, kada kontraceptivni sredstava nije baš bilo mnogo u Rusiji.

Izraz "olimpijska deca" je nastao u sovjetskoj eri, a njime su opisivana deca koja nisu bila bele puti, a koja su nastajala iz kratkotrajnih veza Ruskinja i muškaraca iz Azije, Afrike i Južne Amerike.

- Mi moramo da rađamo decu. A deca iz rasno mešovitih veza su baš patila u tim sovjetskim danima. Jedno je kada potiču iz veze dve osobe koje su iste rade, ali skroz drugačije ako se rase pomešaju. Nisam ja nacionalista, ali ipak znam da su ta deca patila. Bila su napuštana. Odnosno, ostajala su samo sa majkama - prenosi Gardijan reči Pletnjove, inače članice KPRF Komunističke partije.

Jedan drugi član ruskog parlamenta, Aleksandar Šerin, za radio stanicu "Govorit Moskva" je istakao da Rusi treba da budu oprezni u odnosima sa strancima, koji bi mogli da probaju da unesu zabranjene supstance na turnir, a mogli bi i da prenesu viruse.

Znate kako... Ne treba zamerati celoj Rusiji što su pojedini političari kod njih pomalo zastranili. Gde to pa nisu?! ;)

BONUS VIDEO VLADIMIR STOJKOVIĆ IGRA NA TREĆEM MUNDIJALU: Najvažnije je da ne izgubimo prvi meč protiv Kostarike

(Espreso.co.rs/Kurir/Gardijan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.