SJAJNA ATMOSFERA NA TRENINGU! STOJKE PORUČUJE: Samo da ne izgubimo od Kostarike! (FOTO)
Foto: Starsport©

Poraz ne dolazi u obzir

SJAJNA ATMOSFERA NA TRENINGU! STOJKE PORUČUJE: Samo da ne izgubimo od Kostarike! (FOTO)

Iskusni golman i pomoćnik selektora su izašli pred novinare ovog četvrtog dana boravka u Svetlogorsku

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije su nastavili sa radom u Svetlogorsku, odradili su još jedan trening, a pred izlazak na teren pred brojnim predstavnicima medija bili su pomoćnik selektora Mladena Krstajića, Milan Rastavac, i golman Vladimir Stojković.

Prvi golman reprezentacije je veoma važna karika u našem timu. Svojim odbranama uliva poverenje celoj ekipi, blistao je u Južnoj Africi pre 8 godina, koncentrisan je da dobre odbrane ponovi i u Rusiji.

Mediji su podsetili Stojkovića da je Srbija na prethodna dva Mundijala, na kojima je on učestvovao, u prvim mečevima gubila. Od Holandije i od Gane. Oba puta identičnim rezultatom - 0:1. I pitanje, šta učiniti da se protiv Kostarike ne dogodi slično?

Vladimir Stojković je do sada branio na 2 Mundijala
Vladimir Stojković je do sada branio na 2 Mundijala foto: Starsport©

- Ne treba da postoji ona tenzija, pritisak da moramo da pobedimo. Znamo naravno šta želimo, ali isto tako znamo da na Svetskom prvenstvu nema lakih rivala, Kostarika je ozbiljan protivnik. Ovakve utakmice su obično tvrde, ali nadam se najboljem. Hoću da kažem da ne treba srljati, ne treba se zaletati i ne treba da postoji pritisak da moramo da pobedimo po svaku cenu. Bolje i da se završi 0:0, nego da opet nesrećno izgubimo. Ne smemo da gubimo glavu nijednog trenutka, moramo da kontrolišemo stvari na terenu, a iz takvog pristupa doći će i rezultat - rekao je Vladimir Stojković na konferenciji za novinare u kampu reprezentacije Srbije u Svetlogorsku pred meč sa Kostarikom u nedelju, 17. juna.

Pred dolazak u Rusiju, Srbija je odigrala dve prijateljske utakmice sa južnoameričkim reprezentacijama - Čileom i Bolivijom. Protiv Čilea poraz 0:1, protiv Bolivije ubedljiva pobeda 5:1.

Vladimir Stojković na treningu
Vladimir Stojković na treningu foto: Starsport©

- Raduje me naša igra u poslednjoj utakmici. I igra zadnje linije. Biće to sve kako teba. Mi treba da budemo ovde porodica a onda će uspeh doći - jasan je Vladimir Stojković koji je na kraju izneo I niz pohvala na račun svog kolege iz Kostarike Navasa.

Milan Rastavac, pomoćnik selektora Mladena Krstajića, skenirao je igru Kostarike,..

Vladimir Stojković i Milan Rastavac na konferenciji za medije u Svetlogorsku
Vladimir Stojković i Milan Rastavac na konferenciji za medije u Svetlogorsku foto: Starsport©

- Kostarika je tim koji ima dobru gustinu u sredini terena i svi slobodni prostori su, najviše i najčešće, po bočnim pozicijama. Igraju agresivno, pokušavaju da oduzmu loptu i to što bliže protivničkom golu - rekao je Milan Rastavac.

Izneo je naš trener zanimljivu opasku u vezi sa prethodnim iskustvima na Mundijalima.

- Mi smo sebi znali da budemo najveći protivnik. Zato smo sada najviše fokusirani na sebe, našu igru. Mi smo sebi najbitniji i naš takmičarski ambijent unutar tima jeste da mi pokažemo da smo takmičari u svakom minutu, svake utakmice. To je ono čemu težimo. Kvalitete i mane protivnika, naravno, uzimamo u obzir.

Fudbaleri Srbije će u petak u popodnevnim časovima krenuti za Samaru
Fudbaleri Srbije će u petak u popodnevnim časovima krenuti za Samaru foto: Starsport©

Novinari su pitali Rastavca i o pripremnim utakmicama Kostarike, porazima od Engleske (0:2) i Belgije (1:4)?

- To nisu bile takmičarske utakmice. Svi koji su došli na Svetsko prvenstvo zaslužuju respekt i poštovanje. Ne postoji šansa da potcenimo Kostariku, niti bilo kog drugog - jasan je bio Milan Rastavac.

Reprezentacija Srbije u petak u prepodnevnim satima ima još jedan trening u Svetlogorsku, a onda odlazi u Samaru gde je 17. juna očekuje duel sa Kostarikom od 14 časova.

BONUS VIDEO: PRIJOVIĆ: Nema motivisanije osobe od mene za duel sa Švajcarcima, to će biti specijalan derbi

(Espreso.co.rs / FSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.