BOŠKO JANKOVIĆ O SVETSKOM PRVENSTVU: Uvek smo imali pojedince, a nikad kao tim ništa nismo uradili! Daj da sad bude drugačije! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

IZ NJEGOVIH USTA U BOŽIJE UŠI...

BOŠKO JANKOVIĆ O SVETSKOM PRVENSTVU: Uvek smo imali pojedince, a nikad kao tim ništa nismo uradili! Daj da sad bude drugačije! (VIDEO)

Bivši fudbaler smatra da je ključ u timskoj atmosferi

Objavljeno: 13:09h

Bivši reprezentativac Srbije Boško Janković pojavio se na 3. utakmici finala Košarkaške Superlige Srbije, između Crvene zvezde i FMP-a, a došao je da bodri svoj voljeni tim do pobede i titule. Bila je ovo idealna prilika i da proćaskamo sa nekadašnjim fudbalerom, koji je posle crveno-belih stekao ogromno iskustvo igranjem u Španiji i Italiji, sa glavnim akcentom na Svetskom prvenstvu na kome učestvuje Srbija. - Teška je grupa. Igrati protiv Švajcarske koja je ozbiljan protivnik, protiv Kostarike koja mislim da je primila samo jedan gol u celim kvalifikacijama i Brazila, da ne pričam o njima. Neće momcima biti lako. Mislim da bi trebalo da smo ponosni što smo otišli na Svetsko prvenstvo i sve preko toga može da bude samo plus. Ne bi trebalo da imamo nikakvu presiju - rekao je Janković.

Srbija je tokom priprema odigrala dve prijateljske utakmice, protiv Bolivije i Čilea. Jednu su izgubili uz slabu igru u kombinovanom sastavu, a drugu su pobedili ubedljivo 5:1. - Prijateljske utakmice služe za to. Ne gledam to što smo pobedili Boliviju za strašan rezultat. To jeste dobro za samopouzdanje, ali ne bi trebalo da ponese igrače i da misle da smo već pobedili Kostariku. Svetsko prvenstvo je već nešto drugo. Biće teške utakmice i momci moraju da daju i preko svojih mogućnosti da bi uradili nešto više - jasan je Janković. Bivši fudbaler smatra da je ključ u timskoj atmosferi. - Ne bih nikoga da izdvajam, mislim da kao tim moramo da budemo pravi. Uvek smo imali strašne pojedince, uvek je neko blistao, a kao tim nikad ništa nismo uradili. Ne bi trebalo pričati o momcima koji vrede neke silne milione i njih da stavljamo u prvi plan. Ekipa mora da je u prvom planu, a onda će i neki pojedinac izaći. To je i neki moj moto.

- Svaka prva utakmica je najbitniji, ali sva pažnja mora biti na Kostariki. Zvuči kao malo potcenjeno, ali mislim da su jako kvalitetni i to nam je najbitnije. Ključ su pobede i dobri rezultati. Atmosfera može biti kakva god hoćeš, ali ako nema rezultata, to nema nikakve. Moramo da pobedimo u prvoj utakmici. Kao neko ko je dugo godina igrao u Italiji i odlično je upoznat sa tamošnjom ligom i fudbalom, dao nam je mišljenje i o trenutno najtraženijem srpskom fudbaleru na svetu, Sergeju Milinkoviću Saviću, koji je blistao prethodne sezone u Laciju i smeši mu se veliki transfer.

- Pokazao je veliki kvalitet, ali bi trebalo i javnost i on moraju da se izoluju iz toga trenutno, jer će upasti u samo veće probleme, ako bude razmišljao o tim klubovima i tom transferu. To dete bi trebalo pustiti da igra fudbal, a gde će otići i za koliko, to je nebitno. Sigurno će napraviti odličnu karijeru - rekao je Janković o trenutno najtraženijem srpskom igraču.

(U. Marjanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.