NOVI SRPSKI VIDIĆ! MILENKOVIĆ: Ne plašim se Nejmara i njegovih štosova!
Foto: Starsport©

Oduševio na pripremama

NOVI SRPSKI VIDIĆ! MILENKOVIĆ: Ne plašim se Nejmara i njegovih štosova!

Mladi štoper bi mogao da bude u startnoj postavi nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu

Objavljeno:

Nikola Milenković je rekao da je velika stvar to što je sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu i da je to san svakog dečaka koji se bavi tim sportom.

- Ovo je velika stvar, skup najboljih igrača. Ovo je san svakog dečaka koji počinje da igra fudbal. Sve mi se prebrzo dešava u karijeri, prevalio sam veliki put za dve godine i presrećan sam što sam deo ekipe koja će učestvovati na Svetskom prvenstvu - rekao je Milenković novinarima.

Dvadesetogodišnji štoper Fiorentine, našao se na spisku selektora Mladena Krstajića posle odlične sezone u Italiji, a mogao bi da bude i deo prve postave na Mundijalu u Rusiji.

Nikola Milenković (u pozadini)
Nikola Milenković (u pozadini) foto: Starsport©

- Ovo nije došlo preko noći. Zaista sam davao sve od sebe, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Nadam se da ću nastaviti tako - kazao je Milenković.

Selektor ga je čak upredio sa Nemanjom Vidićem, ali je Milenković uz zahvalnost naveo da je daleko od toga.

- Hvala selektoru koji je sjajan čovek. Mogu mnogo da naučim od njega, posebno zbog toga što je igrao na istoj poziciji kao ja. Svaki trening dobijam savete. A, i stvarno je velika stvar što me je uporedio sa takvim igračem kao što je Nemanja Vidić - rekao je on.

Nikola Milenković ističe da će još mnogo morati da radi da bi dostigao nivo Nemanje Vidića
Nikola Milenković ističe da će još mnogo morati da radi da bi dostigao nivo Nemanje Vidića foto: Starsport©

Nikola Milenković je istakao da tek treba da se dokazuje u reprezentaciji i da je veliki put ispred njega. Govoreći o samom Svetskom prvenstvu, Milenković je kazao da će mnogo toga zavisiti od prve utakmice sa Kostarikom.

- Kostarika je ozbiljna reprezentacija, kao i svaka koja je na Svetskom prvenstvu. Prva utakmica je mnogo važna, mnogo će nam značiti ako budemo igrali kako treba. Nadamo se pozitivnom ishodu i videćemo šta će biti - kazao je Milenković.

Pored Srbije i Kostarike, u Grupi E igraće još Švajcarska i Brazil. Brazil je u generalnoj proveri pred šampionat pobedio Austriju u Beču sa 3:0, a posebno upečatljiv bio je gol jednog od najboljih fudbalera sveta Nejmara.

Nikola Milenković se ne plaši Nejmara i njegovih driblinga
Nikola Milenković se ne plaši Nejmara i njegovih driblinga foto: Reuters

Nejmar je lucidno prevario austrijskog štopera Aleksandra Dragovića, pa je novinare zanimalo da li se Milenković plaši duela sa Brazilom.

- Brazil je velesila. Nikome neće biti lako protiv Brazila, pa tako i nama. Nemam strah od tih poteza. Ne razmišljam o tim stvarima, samo pozitivno. Uvek sam bio optimista - rekao je Milenković.

Srbija će Svetsko prvenstvo početi 17. juna utakmicom protiv Kostarike, a zatim joj pet dana kasnije sledi duel sa Švajcarskom i potom 27. sa Brazilom.

BONUS VIDEO: Dolazak srpske fudbalske reprezentacije u Rusiju

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.