PETARDA SRBIJE U GENERALNOJ PROBI: Orlovi zgazili nejaku Boliviju za moćan odlazak u Rusiju, het-trik Mitrovića! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Starsport©

prijateljski meč

PETARDA SRBIJE U GENERALNOJ PROBI: Orlovi zgazili nejaku Boliviju za moćan odlazak u Rusiju, het-trik Mitrovića! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz naš "lajv-blog"

Objavljeno: 20:13h

Generalna proba Mladena Krstajića i srpske reprezentacije je uspela! Srbija je pobedila Boliviju 5:1 u poslednjem meču pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje 14. juna.

U Gracu na "Merkur areni" videli smo rapsodiju igrača u belim dresovima i jednu od najboljih igara naših reprezentativaca u poslednjih nekoliko godina, pogotovo u prvom poluvremenu.

Aleksandar Mitrović je postigao het-trik protiv Bolivije
Aleksandar Mitrović je postigao het-trik protiv Bolivije foto: Starsport©

Ako je cilj FSS-a i selektora Mladena Krstajića da u poslednjem meču pred put u Rusiju se igra protiv slabijeg protivnika kako bi se ostvarila ubedljivija pobeda i tako igrači napunili samopouzdanjem za iskušenja koja ih očekuju, onda se može reći da je on ispunjen.

Sjajno su igrali "Orlovi" u prvih 45 minuta kada su konstatno držali loptu u svom posedu i kreirali akcije i redovno pretili golmanu južnoameričke selekcije Visceri koji je i savladan u četiri navrata u tom periodu.

Branislav Ivanović je dao gol u svom 103. meču za Srbiju
Branislav Ivanović je dao gol u svom 103. meču za Srbiju foto: Starsport©

Pogađali su Mitrović dva puta, Ljajić i Ivanović i to uglavnom posle odlično izvedenih akcija našeg tima.

Drugi deo meča je počeo nešto malo usporenije što su Bolivijci iskoristili da iz kontranapada preko Kamposa postignu počasni pogodak, pre nego je naš tim ponovo počeo da dominira zelenim terenom.

Filip Kostić je bio jedan od najagilnijih u timu Mladena Krstajića
Filip Kostić je bio jedan od najagilnijih u timu Mladena Krstajića foto: Starsport©

Doduše ne tako ubojito kao u prvom poluvremenu, ali su se šanse nizale pred golom protivnika, samo je falilo preciznosti.

Što je možda najbitnije, tempo nije opadao ni kada su u igru išli igrači sa klupe, Rukavina, Grujić, Prijović, Milivojević, Radonjić.

Dušan Tadić je opet bio glavni kreator napada Srbije
Dušan Tadić je opet bio glavni kreator napada Srbije foto: Starsport©

Nema šta, naši su spremni za početak Mundijala i prvi meč protiv Kostarike 17. juna u Samari, a videćemo kakvu će postavu izvesti Mladen Krstajić, mada se naznake mogu izvući i iz ovog meča.

No o tome, u nekom drugom tekstu.

SRBIJA - BOLIVIJA 5:1

(Mitrović 5, 23, 68, Ljajić 19, Ivanović 42 - Kampos 48)

SRBIJA: Stojković (Rajković), Ivanović, Milenković, Tošić (Rukavina), Kolarov, Matić (Milivojević), Milinković Savić (Grujić), Tadić, Ljajić (Radonjić), Kostić, Mitrović (Prijović).

BOLIVIJA: Viskara, Anjez, Hakin, Raldes, Čavez, Beharano (Vargas J.), Savedra (Ribera), Hustinijano (Rodrigez), Sančez (Ali), Arse (Vaka), Kampos (Vargas R).

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz naš "lajv-blog".

90. minut - Kraj utakmice! Najubedljivija pobeda Srbije u poslednjih skoro pet godina.

76. minut - Sjajna šansa sada za Grujića. Antonio Rukavina ga je "pogodio u trepavicu" što bi se reklo, ali je igrač Liverpula poslao loptu pored gola.

68. minut - GOOOL! Het-trik Aleksandra Mitrovića! I to kakav je bio ovaj treći pogodak. Iz punog trka se opredelio na udarac i pogodio rašlje gola Bolivije!

60. minut - Uh šteta! Najpre je pre nekoliko minuta Filip Kostić bio malo sebičan i šutirao tik pored gola iz daljine, a sada je Tadić sjajno izdriblao igrače Bolivije u šesnaestercu, došao u poziciju za udarac, ali je njegov šut izblokiran.

48. minut - GOOOL! I sada propust u našoj odbrani, tačnije nismo se vratili na vreme, Bolivijci su izveli brzu kontru i kampos je ostao 1 na 1 sa Tadićem koga je lako izbacio i slomio mu kičmu driblingom, a potom savladao Stojkovića.

42. minut - GOOOL! Najlepša akcija na utakmici i možda najlepša akcija srpske reprezentacije u poslednjih nekoliko godina. Nisu dozvolili da lopta padne na travu posle prekida Kolarova, a razmenili su 5 dodavanja!

37. minut - Prečka! Zatresao ju je Nikola Milenković posle novog kornera naše reprezentacije. Izgleda da je prethodnih dana vrlo uspešno uigravano izvođenje prekida naših igrača.

Nikola Milenković pogađa prečku protiv Bolivije
Nikola Milenković pogađa prečku protiv Bolivije foto: Starsport©

35. minut - Pao je malo tempo utakmice. Srpski igrači ne jurišaju više tako na gol protivnika, ali i dalje kontrolišu loptu i dešavanja na terenu.

23. minut - GOOOL! Novi odličan napad naših. Adem Ljajić sjajno proigrava Mitrovića, a ovaj raspaljuje po lopti koja završava u mreži.

19. minut - GOOOL! Odlično izvedena akcija rezultira novim golom za Srbiju. Adem Ljajić je strelac na asistenciju Dušana Tadića.

16. minut - Dominira naša reprezentacija koja gotovo sve vreme drži loptu u nogama i pokušava da organizuje akcije, imali smo nekoliko odlični situacija da dođemo u priliku da postignemo gol, ali je nedostajao završni pas i preciznost u dodavanju.

5. minut - GOOOL! Aleksandar Mitrović! Dušan Tadić je centrirao iz kornera, a naš napadač postiže glavom svoj 14. pogodan u nacionalnom dresu. Od aktivnih fudbalera najefikasniji je igrač u našoj reprezentaciji.

4. minut - Beležimo prvu šansu za Srbiju, Aleksandr Mitrovoć je šutirao iz okreta, ali je lopta zakačila nekoga i otišla u korner!

16:45 - Poznat je sastav reprezentacije Srbije:

BONUS VIDEO:

SERGEJ RAZMIŠLJA O MUNDIJALU: Priče o transferu donose pritisak

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.