MAŽIĆ OTKRIVA TAJNE: Posle derbija sudim ja Barseloni i prilazi mi Buskets da me pita je l' u Srbiji počeo rat?! (VIDEO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

Nije znao šta se dešava

MAŽIĆ OTKRIVA TAJNE: Posle derbija sudim ja Barseloni i prilazi mi Buskets da me pita je l' u Srbiji počeo rat?! (VIDEO)

Najbolji srpski sudija ispričao je neke zanimljive stvari iz svoje karijere

Objavljeno:

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravde u predstojećem finalu Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula u Kijevu, što će mu biti kruna dosadašnje karijere.

Arbitar iz Vrbasa će takođe putovati i u Rusiju na Svetsko prvenstvo, gde će takođe suditi i to verovatno one najnezgodinije mečeve i velike derbije, znajući da je izuzetno cenjen i u FIFA i u UEFA.

U intervjuu za "Mondo", Mažić je otkrio neke stvari iz svoje karijere koje do sada nije govorio u javnosti, a jedna je posebno interesantna i desila se odmah posle 145. Večitog derbija.

- Posle jedne utakmice na kojoj je gorela tribina na stadionu Crvene zvezde, sudio sam Barseloni u Ligi šampiona. Buskets mi je prišao u tunelu i pitao me da li je to u Srbiji počeo rat. Odgovorio sam mu da je to kod nas normalno. Šta drugo da mu kažem? Mene pritisak dodatno motiviše i zato mi je svejedno da li klubovi izdaju saopštenja i da li u njima pominju moje ime - rekao je Mažić, dodavši da je on potpuno isključen iz toga šta uprave Zvezde i Partizana govore o njemu.

Mažiću je čast što će i na drugom uzastopnom Mundijalu biti među odabranima da dele pravdu, ali voleo bi da ga Sudijska komisija eliminiše iz završnice takmičenja.

Milorad Mažić zbog Srbije ne bi voleo da sudi u završnici Mundijala
Milorad Mažić zbog Srbije ne bi voleo da sudi u završnici Mundijalafoto: Saša Pavlić Koky

- Najviše bih voleo da Srbija uđe u završnicu šampionata i da nas Komisija automatski eliminiše iz konkurencije za finale. Fudbal se igra zbog igrača i zbog tih reprezentacija, a ne zbog sudija. Nama je čast i privilegija što smo se našli na spisku za Mundijal - iskren je bio Mažić.

Na prošlom Evropskom prvenstvu je sudio Švedskoj koju je predvodio Zlatan Ibrahimović, koji je posebno nezgodan za svakog arbitra.

Zlatan Ibrahimović je jedan od igrača koji su najviše zadavali probleme Mažiću
Zlatan Ibrahimović je jedan od igrača koji su najviše zadavali probleme Mažićufoto: Reuters

- Što se tiče Zlatana, to je jedini igrač za koga zaista morate dobro da se pripremite uoči utakmice. Nije problem ako nekom svojom odlukom naljutite publiku, problem je ako Ibrahimovića okrenete protiv sebe. E, to onda nije nikako dobro - rekao je Ibrahimović.

BONUS VIDEO: Ognjen Kuzmić izjava sa poslednjeg treninga Real Madrida pred polufinale fajnal-fora u Beogradu

(Espreso.co.rs / Izvor: Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.