PRE ČIŠĆENJA CVEKLE 1 STVAR OBAVEZNO URADITE: Više nikada nećete PONOVITI ISTU GREŠKU
Cvekla, Foto: Printscreen/Youtube/ Вика-Простые Рецепты

pomoći će vam

PRE ČIŠĆENJA CVEKLE 1 STVAR OBAVEZNO URADITE: Više nikada nećete PONOVITI ISTU GREŠKU

Kada birate cveklu, prvenstveno to radite na osnovu oblika, boje i veličine i birajte samo zdrave plodove

Objavljeno: 11:22h

Najbolje je da cvekla prvo odstoji u vodi oko 15 minuta, jer će voda omekšati koru i olakšati ceo proces.

1 / 3 Foto: Youtube / Scoff

Cvekla u sebi sadrži mnoga svojstva koja pozitivno utiču na naš organizam.

Puna je vitamina i minerala, a iako ju je najzdravije jesti sirovu, mnogima je ukusnija kada je kuvana.

Međutim, čišćenje cvekle mnogim domaćicama zadaje glavobolju.

Cvekla
foto: Youtube/Printscreen/ Cleen & Delicious

Istini za volju, teško se ljušti, a i boja ostaje na prstima.

Kada birate cveklu, prvenstveno to radite na osnovu oblika, boje i veličine i birajte samo zdrave plodove.

Pre nego što je oljuštite, potopite je u vodu na 15 minuta, a zatim je ocedite i uklonite listove, ukoliko ih ima. Po mogućstvu, svaku cveklu očistite četkom, a oljuštite je ljuštilicom za krompir. Tako je najlakše i, naravno, ukoliko bude bilo potrebe, obavite dodatno čišćenje nožem.

Kora cvekle se nakon kuvanja mnogo lakše ljušti, a u isto vreme se čuvaju hranljive materije.

Ostalo je još samo da odlučite da li ćete je jesti kao salatu ili kao prilog.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.