NAJBIZARNIJA METODA KONTRACEPCIJE U ISTORIJI! Žene su se masovno služile ovim stvarima
Ilustracija, Foto: Profimedia

au

NAJBIZARNIJA METODA KONTRACEPCIJE U ISTORIJI! Žene su se masovno služile ovim stvarima

Na Grenlandu su domoroci verovali da je Mesec zaslužan za trudnoću

Objavljeno:

Potreba za kontracepcijom postoji otkako je i ljudi, a mere kojima se štitilo od neplaniranih trudnoća kroz istoriju su bile različite, a često bizarne i vrlo kreativne.

Magična pljuvačka i mesečina Na Grenlandu su domoroci verovali da je Mesec zaslužan za trudnoću. Kako bi to izbegli, žene su izbegavale da gledaju u Mesec i pre odlaska na spavanje bi utrljale malo svoje pljuvačke na stomak kako ih Mesec ne bi potajno oplodio. Iz istog razloga su spavale na stomaku. Ako je žena želela dete, svlačila bi se na mesečini i mazila stomak. Doza otrovne žive Napredna civilizacija drevne Kine imala je jedinstvenu metodu kontracepcije. Naime, žene su koristile opasnu mešavinu ulja i žive koju bi popile na prazan želudac pre seksa. S obzirom je živa otrovna, ona izaziva promene u koštanoj srži i može rezultirati neplodnošću - što su Kinezi smatrali delotvornom kontracepcijom.

1 / 7 Foto: Profimedia

Sirće u vagini U hebrejskom Talmudu opisuje se metoda namakanja prirodnog morskog sunđera u sirće i potom stavljanja u vaginu. Ovakva kontracepcija je imala tri cilja - zaštitu devojčica koje su bile premlade da bi preživele trudnoću, tokom trudnoće kako bi se sprečila oplodnja tzv. sekundarnog jajašca i kako bi se sprečila trudnoća dojilje. I danas postoji uverenje da ispiranje vagine mešavinom koja sadrži sirće nakon seksa sprečava trudnoću, ali nauka to opovrgava. Životinjska creva kao kondom Pre kondoma od lateksa, kao kontracepcija su služila očišćena creva životinja. To su koristili u antičkoj Grčkoj i Rimu, ne samo kao prevenciju trudnoće već i polnih bolesti. Vučji urin Ljudi iz Srednjeg veka u medicini su se često oslanjali na vradžbine poput nošenja talismana i ispijanja magičnih napitaka. Neobična metoda kontracepcije iz tog doba je bila zaštita vučjim urinom, koji se nije prikupljao već je žena samo trebalo da hoda po tlu gde je prethodno vučica mokrila.

(Espreso / Bebac.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.