KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN - PRAVO OD GRČKIH PRAVOSLAVNIH MONAHA: Jedna VRSTA LUKA ih ČINI NEODOLJIVIM (RECEPT)
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

VRHUNSKI

KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN - PRAVO OD GRČKIH PRAVOSLAVNIH MONAHA: Jedna VRSTA LUKA ih ČINI NEODOLJIVIM (RECEPT)

Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite par minuta u rernu, izvadite i služite

Objavljeno:

Krompir se priprema sasvim jednostavno, dodajte omiljenu salatu i imate kompletan posni ručak.

Nebitno da li postite ili ne, manastirski krompir je idealan obrok koji će da prija svačijem organizmu.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Sastojci:

1 kg krompira

150-200 ml dobrog maslinovog ulja

1-2 limuna (sveže ceđen sok)

5-6 čena belog luka sečen na tri dela

4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu

origano, so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 °C. Operite, oljuštite i isecite krompir kao na slici i poređajte ga u tepsiju. Krompir ne sme da bude jedan preko drugog. Prokuvajte vodu (nešto više od jedne čaše je dovoljno da prekrije krompir) i u nju rastvorite so (treba dosta soli, ali oprezno). Tom vodom prekrijte krompir koji ste poređali u tepsiju. Dodajte ulje, pospite krompir origanom, stavite beli luk, lovor i biber. Sok od limuna ne dodajemo na početku jer će se od njega krompir stvrdnuti! Ubacite krompir u zagrejanu rernu na 250 °C. Čim krompir krene da rumeni tj. čim dobije boju i ispari sva voda tj. ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200°C i pecite sve dok krompir ne omekša, ukupno oko 50 minuta, sve zavisi od rerne i krompira. Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite par minuta u rernu, izvadite i služite.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.