Koliko često treba da perete zube? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

šta kažu stručnjaci

Koliko često treba da perete zube? (FOTO) (GIF)

Higijenske navike je jako važno steći još u detinjstvu, a ponekad čak ni ne znate šta su to zapravo dobre navike i kada preterujete ili ne...
Objavljeno: 10:08h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dentalni stručnjaci savetuju da zube treba prati nakon svakog jela, a ne samo ujutru i uveče. Statistike pokazuju da u našoj zemlji situacija nije baš idealna. Većina stanovništva pere zube samo jednom dnevno!

Poza u kojoj spavate može da ima ozbiljne posledice po vaše zdravlje! (FOTO) (GIF)

Najbolja preventiva protiv bolesti zuba i desni je odgovarajuća dentalna higijena, koja podrazumeva i redovne odlaske kod zubara, u proseku dva do četiri puta godišnje, ili češće ako su u pitanju neke specifične bolesti.

foto: Thinkstock

Zdrave je navike je najbolje usvajati od najranijeg doba, a iskustva stomatologa pokazala su da strah od zubara na decu obično prenose njihovi roditelji.

foto: Giphy

Prosečni dvanaestogodišnjak na zemljama Balkana ima četiri pokvarena ili izvađena zuba što ukazuje da smo na samom dnu među evropskim zemljama kada je u pitanju dentalno zdravlje.

foto: Giphy

Zbog ovakvih statistika, svaki pojedinac bi morao da povede računa o oralnom zdravlju, prvenstveno redovnim pranjem zuba, korišćenjem tečnosti za ispiranje usne duplje i redovnim preventivnim odlascima kod stomatologa, a ne samo kada sitaciji nema spasa.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.