TAJNA PRAVE SRPSKE SARME JE U 1 NAMIRNICI: Bez tog SASTOJKA ne može da se ZAMISLI, bili ste u ZABLUDI (RECEPT)
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

ovo niste znali

TAJNA PRAVE SRPSKE SARME JE U 1 NAMIRNICI: Bez tog SASTOJKA ne može da se ZAMISLI, bili ste u ZABLUDI (RECEPT)

Prekrijte sarmu tanjirom i kuvajte 3 sata na laganoj vatri

Objavljeno:

Postoji više različitih recepata za sarmu, ali ovaj će vas oduševiti. Fil se priprema na potpuno nov način, a pržena slanina daje mu poseban šmek. Sve sastojke za fil pomešajte ui jednoj posudi i dodajte prženu slaninu i luk, finalni rezultat biće najukusnija sarma koju ste probali.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

2,5 kg kiselog kupusa

500 g svinjskog mlevenog mesa

500 g junećeg mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

4 čena belog luka

250 g pirinča

300 g svinjskih sušenih rebara

50 g slanine

50 g sremske kobasice

lovorov list

jaje

2 kašičice soli

2 kašičice bibera

3 kašičice biljnog začina

2 kašičice mlevene paprike voda

Za zapršku

20 g masti

kašika brašna

2 kašike mlevene paprike

Priprema:

Odvojite listove kupusa i potopite ih malo u vodi. Četvrtinu glavice iseckajte na kockice. Na dno šerpe u kojoj ćete kuvati sarmu stavite nekoliko listova. Preko stavite malo kockica kupusa, seckanu kobasicu i suva rebra. U tiganju propržite crni luk, beli luk i seckanu slaninu, potom tu smesu istresite u činiju, dodajte mleveno meso (obe vrste), pirinač, jaje i začine pa sve dobro promešajte rukama. Uvijajte sarme i ređajte u šerpu. Između stavljajte suva rebra, kobasice i seckan kupus. Na kraju ubacite lovorov list, prekrijte listovima kupusa, nalijte nalijte vodom i kuvajte. Prekrijte sarmu tanjirom i kuvajte 3 sata na laganoj vatri. Dolivajte toplu vodu po potrebi. 15 ak minuta pred kraj dodajte zapršku.

(Espreso / Cooking.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.