JEDNA POZA JE NAJBOLJA ZA SPAVANJE! Zaboravite na bol u leđima i spavajte poput male bebe
Spavanje, Foto: Profimedia

san

JEDNA POZA JE NAJBOLJA ZA SPAVANJE! Zaboravite na bol u leđima i spavajte poput male bebe

Otkrila je još jedan detalj: ‘Spavanje na desnoj strani pomoći će vam da brže zaspite’, prenosi Daily Mail

Objavljeno:

Idealno je izabrati dušek srednje tvrd do mekani, jer ublažava pritisak. Takođe, kod bolova u leđima dobro je staviti jastuk među kolena – to pomaže u poravnavanju kičme.

Spavanje na boku je najidealniji položaj spavanja za one koji žele da smanje bolove u leđima, podupru kičmu i smanje refluks želudačne kiseline. To je najzdravija poza – kazala je Narwan Amini, stručnjakinja za moderno spavanje iz Velike Britanije, i dodala kako je nagori mogući izbor spavanje na stomaku – taj položaj svakako treba izbegavati.

Napominje da je idealno izabrati dušek srednje tvrdi do mekani, jer ublažava pritisak. A kod bolova u leđima dobro je staviti jastuk među kolena – to pomaže u poravnavanju kičme.

Otkrila je još jedan detalj: ‘Spavanje na desnoj strani pomoći će vam da brže zaspite’, prenosi Daily Mail.

Njena koleginica dr. Janet Kennedy dodala je kako je dobra poza za kičmu i spavanje na leđima, ‘ali ta poza povećava šansu za hrkanje’. I ona se slaže da je spavanje na stomaku najgora varijanta jer stvara neugodan pritisak na vrat i leđa. Može pomoći stavljanje jastuka pod glavu, ali svejedno to nije poza u kojoj je poželjno spavati.

1 / 3 Foto: Profimedia

I ona je spavanje na boku izdvojila kao najbolju za dobar san, ali i kao idealnu protiv hrkanja.

– Tako su disajni kanali otvoreni pa je ovaj položaj najbolji izbor za ljude koji imaju apneju (zastoj disanja u snu) i one koji hrču – objasnila je.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.