ZBOG OVE GREŠKE ČAŠE SU VAM PUNE BELIH MRLJA: Nervirate se kao ludi, a POSTOJI REŠENJE
Čaša, Foto: Reddit

greška

ZBOG OVE GREŠKE ČAŠE SU VAM PUNE BELIH MRLJA: Nervirate se kao ludi, a POSTOJI REŠENJE

Ako je mašina taman završila s jednim ciklusom, a na čašama ste primetili bele mrlje, probajte ovaj trik

Objavljeno:

Mnogi se susreću s belim mrljama po čašama. Često ih primete upravo nakon što ih izvade iz mašine za sudove, pa je uvreženo mišljenje da je kriva mašina. To baš i nije tako.

Za te bele naslage zapravo biste mogli da budete krivi baš vi. Iako se čini da pomažete sebi ispiranjem čaša pre stavljanja u mašinu, tako zapravo smanjujete efektivnost tableta za pranje.

Naime, mnogi deterdženti za mašine sadrže fosfate, kojima treba malo prljavštine da bi svoj posao obavili kako treba. Ako ste već ostatke hrane i pića oprali, fosfati nemaju za šta da se hvataju nego direktno za staklo.

Ove bele naslage takođe mogu biti znak prevelike količine deterdženta ili kamenca, ali napre probajte da prestanete s ispiranjem pre pranja.

Kako ukloniti bele mrlje?

Ako je mašina taman završila s jednim ciklusom, a na čašama ste primetili bele mrlje, probajte ovaj trik.

1 / 3 Foto: AP

Uzmite alkoholno sirće i sipajte dve šoljice u posudu koja sme u mašinu za pranje sudova. Stavite je na dno i ponovno uključite mašinu, ovog puta bez deterdženta. Sirće će se pomešti s vodom i oprati bijele mrlje, piše Family Handyman.

A da li znate kako vratiti sjaj vašim čašama?

Iako su danas mnoge kuhinje opremljene mašinom za sudove, ipak je ručno pranje nezamenljivo bar kada su u pitanju čaše.

Iako su mašine fantastična stvar je štede vaše vreme i energiju, one ipak jednu manu. Često se dešava da kada perete čaše u mašini, a posebno one vinske, ostanu musave mrlje i tragovi kamenca.

Ovi trikovi su odlični da vaše čaše budu savršeno čiste i bez zamornog poliranja, a sve sastojke imate u kući.

Potrebno je :

6 kašika sirćeta

6 kašika vode

2 kašike soli

Postupak:

U činiju sipajte vodu, sirće i so, pa mešajte dok se so potpuno ne rastopi. Čist sunđer umočite u vodu i sirće, pa trljate času i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane. Kada operete čašu isperite je vrućom vodom i pustite da se osuši, na suvoj krpi.

Pasta za zube

Pasta za zube je iznenađujuće praktičan način uklanjanja kamenca sa čaša. Koristite belu pastu za zube, tako što ćete je staviti na delove čaše koji su zahvaćenim kamencem i istrljajte ih mekom vlažnom krpom.

Vodena para

Ovo je možda i najbrži način kako možete da čašama vratite sjaj. U veću šerpu sipajte vodu, i ostavite je da prokuva. Kada proključa, šerpu sklonite sa ringle i iznad nje stavite čašu da se napari, a onda je prebrišite čistom krpom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.