POSTOJI ODLIČAN RAZLOG ZAŠTO MUŠKARCI TREBA DA GLEDAJU U GRUDI: Evo šta se dešava za samo 10 minuta
Grudi, Foto: Printscreen/YouTube/ Natalie Boucher

IZNENADIĆETE SE

POSTOJI ODLIČAN RAZLOG ZAŠTO MUŠKARCI TREBA DA GLEDAJU U GRUDI: Evo šta se dešava za samo 10 minuta

Muškarci koji "bulje" u ženske grudi deset minuta potrošiće jednak broj kalorija kao i oni koji se pola sata preznojavaju u teretani, tvrde naučnici

Objavljeno:

Istraživanje nemačkih naučnika u proteklih pet godina pokazalo je da fokusirano gledanje ženskog poprsja kod muškaraca pozitivno deluje na srce i krvni pritisak, te smanjuje stres.

Muškarci koji "bulje" u ženske grudi deset minuta potrošiće jednak broj kalorija kao i oni koji se pola sata preznojavaju u teretani, tvrde naučnici.

Istraživanje nemačkih naučnika u proteklih pet godina pokazalo je da fokusirano gledanje ženskog poprsja kod muškaraca pozitivno deluje na srce i krvni pritisak, produžava životni vek, te smanjuje stres. Nakon deset minuta ovog "treninga" ubrzava se rad muškog srca što pojačava cirkulaciju, a to je zdravo za krvni pritisak i srčane probleme.

"Nema sumnje da je za muškarce zdravo gledanje u ženske grudi. Naše istraživanje upućuje da takva dnevna aktivnost od nekoliko minuta čak upola smanjuje rizik od infarkta i moždanog udara. Uvereni smo da ako muškarci to nastave da rade konstantno, mogu produžiti svoj život od četiri do pet godina", rekla je dr Karen Vedrbaj.

Poznato je da su muškarci opsednuti grudima i u prilog tome ide nekoliko teorija, ali činjenica je da preferiraju jedan tip, kao i da za to postoji i naučno argumentovano objašnjenje.

Opčinjenost heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tokom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucioni nagon za snažnu povezanost u ljubavno-se*sualnim odnosima, tvrde naučnici i autori knjige “Hemija između nas”, Lari Jang i Brajan Aleksander.

1 / 9 Foto: Prinstcreen/Youtube/ GirlAlmightyTV - News, Weather and TV Presenters!

U poslednjoj studiji naučnici sa praškog Čarls Univerziteta su ogovorili na večito pitanje – kakve grudi su muškarcima najprivlačnije?

Što se tiče veličine, muškarci širom sveta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine – otprilike veličine trojke. Međutim, ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju čvršće, postavljene visoko na grudnom košu, odnosno one koje “štrče u vazduhu”.

Grudi ovakvog izgleda svakako su simbol plodnosti jer podsećaju na mladost, uz koju dolazi i veća plodnost, objasnili su naučnici navodeći primer kako bi prosečan muškarac, kada bi birao samo na osnovu grudi, radije odabrao nekog poput Dženifer Lorens nego Kim Kardašijan (čak i da su joj grudi prirodne).

“Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisari koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu”, rekao je Jang.

Sa naučnog gledišta, žene su jedini ženski sisari čije se grudi povećaju u pubertetu, a takođe smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimulišu grudi tokom predigre i se*sa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.