9 laži koje govorimo sami sebi čitavog života (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

lažimo se, lažimo...

9 laži koje govorimo sami sebi čitavog života (FOTO) (GIF)

Uspeh se postiže malim koracima i biće dostignut ako iz dana u dan gledate napred
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Niko ne voli laži, pogotovo ako pokušava da slaže samog sebe. One ne donose ništa dobro i mogu da načine više štete nego koristi. Iako, ponekad mislite da sitne, bele laži neće nikoga povrediti, mogu jako da zabole baš vas. Ne treba da zavaravate sami sebe, jer se time ograničavate od sopstvenog uspeha.

4 laži koje devojke govore da bi ih momci primetili (FOTO) (GIF)

Laži koje govorite sami sebi mogu ozbiljno da štete razvoju vaše ličnosti, iako se možda u trenutku pomisli na njih osećate dobro, kad se okružite stvarnim svetom shvatićete koliko vas zapravo povređuju.

6 laži koje će prepoznati svaka devojka, ali ne i njihovi momci (GIF)

foto: giphy

9 laži koje govorite sami sebi:

1. Ja sam žrtva svoje prošlosti

Ustvari ste žrtva svoje sadašnjosti, zbog toga što mislite da vas prošlost ograničava. Naravno, stvari koje ste preduzeli ranije, mogu definisati vašu sadašnjost, ali to nikako ne treba da vas unazadi. Umesto toga, gradite sadašnji trenutak i ne očajavate zbog prošlosti.

foto: giphy

2. Imam previše godina za to

Ni jednog trenutka u životu niste prestari. Budite svesni da je Nelson Mandela postao predsednik u 76-oj godini, da je Leonardo da Vinči imao 51 godinu kada je naslikao Mona Lizu, pa tako ni vaša dostignuća nemaju veze sa godinama. Što više mislite da je vaše vreme prošlo, izbubićete više samopouzdanja i propustiti bitne prilike. Nikada nećete biti dovoljno mladi, a ni dovoljno stari da krenete za svojim ciljem.

foto: Thinkstock

3. Novac me ne voli

Ako ovo kažete ovo sebi na samom početku nećete ga ni imati. Novac ne treba da vam bude primarni cilj, ali ne treba ni da potpuno napustite ideju o zarađivanju. Za početak, sanjarite o nečemu što bi vas ispunilo, a onda poradite na tome.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.