Sigurno imate rajsferšlus sa znakom YKK, a da li znate šta to znači? (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

zašto su tako važna?

Sigurno imate rajsferšlus sa znakom YKK, a da li znate šta to znači? (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Većina zatvarača koje imate nose ovu oznaku, a ne nalaze se samo na garderobi ima ih i na vrećama za spavanje, koferima, pa čak i automobilima
Objavljeno: 14:57h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Verovatno imate bar jednu duksericu ili farmerke koje imaju rajsferšlus na kojima piše - YKK. Osim na odevnim predmetima mogli ste da ga primetite i na vrećama za spavanje, koferima ili čak i automobilima. Da li ste se ikada zapitali šta ta skraćenica zapravo znači?

5 stvari koje možete otkriti o ljudima na prvi pogled! (FOTO) (GIF)

Ova slova su skraćenica od najvećeg svetskog proizvođača zatvarača ‚‚Yoshida Kogyo Kabushikikaisha" ili ‚‚Yoshida Company Limited". U ovoj kompaniji se ne prpizvode samo rajsfešlusi već i dugmići, kopče i ostali zatvarači.

Jedno zanimanje gde žene zarađuju više od muškaraca je... (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Kompanija je nastala kada je Tadao Jošida Kogjo Kabušikikaiša 1934. osnovao firmu ‚‚Yoshida", a danas proizvode 70 procenata svih svetskih patentnih zatvarača. Jošida ima preko 206 fabrika i 114 firmi u čak 71 svetskoj državi.

foto: Print Screen Youtube

Osim rajsferšlusa, kompanija proizvoidi i mašine koje ih proizvode. Njihova najveća fabrika se nalazi u američkoj državi Džordžiji, i tamo se proizvodi više od sedam miliona rajsferšlusa na dan.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.