ŠUMADIJSKI ČAJ ILI VRUĆA RAKIJA: Spremite uz 3 SASTOJKA i ZAGREJTE SE u zimskim noćima (RECEPT)
Vruća rakija, Foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

recept

ŠUMADIJSKI ČAJ ILI VRUĆA RAKIJA: Spremite uz 3 SASTOJKA i ZAGREJTE SE u zimskim noćima (RECEPT)

Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti

Objavljeno:

Kuvana rakija savršena je za hladne zimske večeri.

Šumadijski čaj se u našim krajevima pravi od šljivovice mada, može se praviti i od komovice.

Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.

Sastojci:

4 kašike šećera

250 mililitara rakije

250 mililitara vode

Priprema vruće rakije:

U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!

Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.

(Espreso / Novosti Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.