LOŠE NAVIKE ZA ČETVRTU DECENIJU: Na pragu TRIDESETE ostavite OVE stvari iza SEBE, vreme je da ih PRERASTETE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

tridesete godine

LOŠE NAVIKE ZA ČETVRTU DECENIJU: Na pragu TRIDESETE ostavite OVE stvari iza SEBE, vreme je da ih PRERASTETE!

Trideseta godina je apsolutna prekretnica kada se radi o ovim navikama

Objavljeno:

Dvadesete godine su najuzbudljiviji period ljudskog života.

Puni ste snage, mnoge stvari su vam nove i probate ih prvi put. Isto tako, svi od vas očekuju da se ponašate donekle zrelo, a vi još uvek niste pronašli ni sebe, pa se još uvek osećate detinjasto.

Sam taj proces upoznavanja svoje duše, želja i budućnosti, pa i svi krahovi i gubici koje pretrpite u dvadesetim, kasnije deluju nekako uzbudljivo.

Oni vas kroje kao osobu i pomažu vam da zakoračite u tridesete, u kojima se od vas očekuje mnogo više. Zato je trideseta godina apsolutna prekretnica kada se radi o ovim navikama.

Iščekivanje vikenda

Žena, Čekanje, Iščekivanje, Poslovna žena
foto: Profimedia

Da li vam osoba koja pet dana nedeljno očekuje dva dana zvuči kao srećna osoba? Umesto toga, kao zrelija odrasla osoba, trebalo bi da planirate svaki dan i da sve slobodne momente iskoristite maksimalno.

Pušenje

Pušenje
foto: Profimedia

Većina ljudi počne sa ovom lošom navikom još u tinejdžerskom periodu, kako bi se dokazalo u društvu. Sama pomisao na cigaretu kao “zabranjeno voće” u tom periodu je posebno primamljivo.

U svojim tridesetim, vi već treba da ste osoba sa karakterom i izgrađenim, zdravim stilom života. Ovoj groznoj navici u tom životu nema mesta.

Brza moda

Odeća
foto: Profimedia

Hiperprodukcija tekstila stvara zagađenje neshvatljivih razmera. U dvadesetima češće izlazite pa vam se čini da vam je nova odeća često neophodna.

Već u tridesetim, tu naviku treba da prevaziđete. Bolje je da skupite novac i nabavite kvalitetniju garderobu koja će vam duže trajati.

Najvažnije od svega je da budete svoji i jedinstveni.

Ljubavni kompromisi

Rasprava, Svađa
foto: Profimedia

Kompromisi su veoma važni kako bi neka veza funkcionisala. Važno je da u svojim dvadesetim shvatite do koje granice ste u stanju da idete.

U svojim tridesetim, treba više da cenite sebe i da budete probirljiviji kada su partneri u pitanju.

Kasno leganje

Funkcionalnost celokupnog organizma kao i izbegavanje brojnih bolesti, zavisi od vremena u koje ležete u krevet. Nikako nije dobro da u vreme kada ste već ostvareni u svom poslu, a možda imate i porodicu, spavate manje nego što vam je potrebno.

Održavanje odnosa

Bilo da je u pitanju partner ili prijatelj, trideseta godina treba da vam bude prekretnica u kojoj treba da jednostavno odstranite iz svog života ljude koji vam ne prijaju.

Vi i vaš prijatelj ili partner ste već izgrađene osobe sa posebnim navikama i sklonostima, a mala je verovatnoća da će se neko nečega odreći u tom periodu.

Ukoliko više ne postoje zajedničke teme, a vaši životni planovi se razilaze, najbolje je da se ljudski i u miru raziđete i vi.

Držanje rigoroznih dijeta

Dijeta
foto: Profimedia

Izgladnjivanje je najgora stvar koju možete da uradite za svoj organizam i telo. Ukoliko imate višak kilograma koji želite da skinete, uravnotežena ishrana je jedini zdrav i ispravan način da to postignete.

Gladovanje je prosto nedopustivo.

Shvatanje olako važnih trenutaka

Uživajte u svakom trenutku koji doživite. Osetite njegove draži u potpunosti i ne zanemarujte važne stvari.

Iskoristite svaku proslavu, vreme sa prijateljima i putovanje. Budite mentalno prisutni u svakom momentu, jer su osećaji koje tada doživite ono što ćete pamtiti do kraja života.

Zapostavljanje psihičkog zdravlja

Depresija
foto: Profimedia

Psihičko zdravlje mora da vam bude jednako važno koliko i mentalno. Do tridesete, vi već treba da budete izgrađena i svesna osoba.

Ukoliko vas i dalje muče iste stvari koje su vas mučile u ranim dvadesetim, ako što su strahovi, anksioznost, nemogućnost da ostvarite vezu ili da prebolite nekoga, ne libite se da posetite stručno lice.

Vi ste već zrela osoba i potrebno je da budete svesni da vas te stvari samo koče i sputavaju.

Udovoljavanje svima

Svi koji su ikada pokušali ovo, shvatili su da je prosto nemoguće. Najvažnija stvar je da ste vi srećni i zadovoljni.

Važnije od svega je kako se vi osećate, a to podrazumeva da živite kako vi želite i radite stvari koje se vama dopadaju.

Bonus video:

24:43

CENTRALNI DNEVNIK 25.12.2021.

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.