ZAŠTO JE POŽELJNO DA GRUDNJAKE SKIDATE SVAKODNEVNO? Evo kako na njih reaguje vaše TELO,odmah ćete ih BACITI SA SEBE
Grudnjak, Foto: Profimedia

paŽnja

ZAŠTO JE POŽELJNO DA GRUDNJAKE SKIDATE SVAKODNEVNO? Evo kako na njih reaguje vaše TELO,odmah ćete ih BACITI SA SEBE

Kada se spoje znoj, ulja kože i mrtve stanice, bakterije se masovno razmnožavaju i nakupljaju što nikako nije dobro za kožu.

Objavljeno: 11:37h

Htele to priznati otvoreno ili ne, žene većinom ne stavljaju grudnjake u pranje baš nakon svakog nošenja, ali trebale bi, pogotovo ako su ga nosile celi dan i oznojile se u istom. U suprotnom, može doći do iritacije kože i raznih problema, prenosi Bright Side.

Bakterije vole vlažna mesta, a grudnjak je često takav pogotovo u delu ispod grudi. Kada se spoje znoj, ulja kože i mrtve stanice, bakterije se masovno razmnožavaju i nakupljaju što nikako nije dobro za kožu. Osim iritacije i crvenila mogu se javiti akne, miteseri po leđima, ispod grudi, po prsima...

Grudnjak
foto: Filip Plavčić

Osim kožnih problema, mogu se javiti i neki ne baš ugodni - za pojedinca, ali i okolinu. Bakterije i vlaga dovesće do neugodnih mirisa, ma koliko god odeća i vi bili čisti, prljavi grudnjak može proširiti te mirise. Uz sve navedeno, možete uništiti i grudnjak ako ga ne perete redovno. Sloj znoja i dezodoransa mogu iskriviti tkaninu i već nakon kratkog vremena od kupovine neće biti isti. Naravno, ako grudnjak nosite kratko tokom dana, možete ga obući 2-3 puta pa tek onda oprati, ali ako ste u njemu proveli celi jedan dan - i možda još odradili trening - obavezno ga stavite u mašinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.