OTVARAMO VAM OČI: Koliko ZAISTA ČESTO TREBA PRATI donji veš, čarape, pidžame, majice...?
Pranje veša, Foto: Printscreen/TikTok/brightly.eco

pranje veša

OTVARAMO VAM OČI: Koliko ZAISTA ČESTO TREBA PRATI donji veš, čarape, pidžame, majice...?

Naime, istraživanje dotične naučnice preraslo je na viralan TikTok video koji je dosad lajkovalo preko 1,6 miliona ljudi.

Objavljeno:

Bacate svoju majicu i pantalone na pranje nakon prve upotrebe? Možda ćete prestati nakon što pročitate rezultate istraživanja Eni Gonzales, certifikovane dermatološkinje.

Naime, istraživanje dotične naučnice preraslo je na viralan TikTok video koji je dosad lajkovalo preko 1,6 miliona ljudi. Novi TikTok video otkrio je koliko često biste trebali prati sve, od majica do odeće za spavanje, na održiv način (jedno pranje može potrošiti od 15 do 45 litara vode).

Prema njenim rečima, ako ne peremo odeću dovoljno često, može doći do raznih neugodnih stanja kože, kao što su bubuljice ili osip koji svrbi. “Naša koža ponovno apsorbira ulje na našoj odeći, a ulje začepljuje pore i uzrokuje akne na telu”, objašnjava dr. Gonzalez.

To dovodi do konačnog pitanja - koliko često prati odeću kako bi se bakterije sprečile, a ujedno spašavati planetu?

Ako radite od kuće, verovatno možete nositi istu odeću nekoliko dana – osim ako se, naravno, jako znojite. Predmete poput čarapa i donjeg rublja, koji su u vrlo bliskom kontaktu s kožom, dermatološkinja predlaže prati češće.

Jedinarazlika su grudnjaci - oni se moraju prati tek nakon što ste ih nosili do četiri puta. Ostale svakodnevne komade odeće u redu je staviti u veš mašinu nakon drugog ili trećeg nošenja. To uključuje haljine, kratke pantalone i donje delove generalno.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.