PROĐITE KROZ SLAVE BEZ IKAKVOG MAMURLUKA: Uz OVE stvari, možete da "NATEGNETE" KOLIKO GOD VAM JE VOLJA
Slava, ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen Youtube

poslušajte

PROĐITE KROZ SLAVE BEZ IKAKVOG MAMURLUKA: Uz OVE stvari, možete da "NATEGNETE" KOLIKO GOD VAM JE VOLJA

Ne postoji nikakav lek koji može ukloniti simptome, ali lekar Carol Cooper kaže da postoje neki koraci koji će ublažiti celo stanje

Objavljeno: 12:57h

Decembar je mesec u godini kada se ljudi najviše okupljaju, druže i slave, a uz navedeno neretko ide i alkohol. Zalomi se koja čašica previše, pa prvo sledeće buđenje nakon toga i nije baš najugodnije. Glavobolja, mučnina, umor - glavni simptomi mamurluka koji celi jedan dan pretvore u razvlačenje po krevetu i odmaranje.

Ne postoji nikakav lek koji može ukloniti simptome, ali lekar Carol Cooper kaže da postoje neki koraci koji će ublažiti celo stanje.

"Glavobolja se javlja zbog dehidracije, mučnina i bolovi zbog iritacije creva, a umor zbog niskog nivoa šećera u krvi. Nema magičnog leka, ali ima par saveta koje možete primeniti kroz dan mamurluka kako bi vam bilo lakše."

Voda

Jako je bitno da unesete dovoljno tečnosti nakon konzumiranja alkohola. Što pre krenete s ovim korakom, to ćete se pre riješiti glavobolje. Zapravo bi bilo poželjno da vodu počnete piti već uz alkohol, pre spavanja i odmah nakon buđenja.

Tablete

Ekstazi, Tablete
foto: Profimedia

"Uzmite jedan ibuprofen koji će smanjiti glavobolju i ukloniti bolove u stomaku. Obavezno pojedite nešto pre tablete."

Ugljeni hidrati

Jelo bogato ugljenim hidratima podići će nivo šećera u krvi koja je pala tokom konzumacije alkohola. "Neki vole pojesti porciju pomfrita, ali ako vam je to preteško za želudac i stomak, odaberite tost s medom, lagani sendvič i slično."

San

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Jako je bitno da se odmorite i naspavate, pa ako nemate nikakve planove, posao, fakultet ili druženja, provedite dan u krevetu. "Kratko dremanje može čak ukloniti sve simptome mamurluka."

Svež vazduh

Ako, pak, nećete provesti dan u krevetu i odmarati, izađite na svež vazduh u neku laganu šetnju. Pomoći će kod glavobolje i onog osećaja "teške glave".

Fizička vežba

Trening
foto: Youtube Printscreen

Mnogi će se jako teško odlučiti na ovo, ali znojenjem ćete izbaciti sve toksine iz tela, istegnuti i zagrejati mišiće i "prodrmati" organizam. Naravno, nemojte se terati i raditi neke preteške treninge - lagano trčanje, razgibavanje, vožnja biciklom biće sasvim dovoljni, prenosi The Sun.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.