VOLITE PIHTIJE? Možda niste znali da od njih može da se napravi TORTA, isprobajte ŠTO PRE (RECEPT)
Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/ Yasemin Gotovit

ZA SLAVU

VOLITE PIHTIJE? Možda niste znali da od njih može da se napravi TORTA, isprobajte ŠTO PRE (RECEPT)

Stavite u frižider do služenja

Objavljeno:

Pihtije su glavne zvezde na svakoj slavi, a kada ih poslužite ovako dekorisane ne postoji osoba koja neće želeti da ih proba. Sve što treba da uradite je da skuvate supu i posle njene sastojke da poređate u elegantne činije, kako biste dobili ovaj oblik mini torte. Dekorišite sa graškom, narom i začinima za što bolji ukus i lepši izgled.

Sastojci:

1,5 kg goveđih nogu

500 g goveđeg mesa

2 šargarepe

1 crni luk

lovorov list

biber u zrnu

5 čenova belog luka

Za dekoraciju:

mirođija, peršun, grašak, nar, jaje

Priprema:

U litar vode stavite nogice i kuvajte. Kada provri izvadite meso, pa prospite tu vodu. Zatim sipajte novu vodu i vratite meso. Kuvajte još nekih 3 sata na niskoj temperaturi i povremeno skidajte penu. Kuvajte poklopljeno. Nakon tog vremena dodajte komade mesa, cele šargarepe i luk. Ubacite lovorov list i zrna bibera. Posolite po ukusu, ponovo poklopite i kuvajte još 3 sata. Izvadite sve sem začina, pa procedite supu. U bistru supu dodajte krupnije seckane čenove belog luka. Meso iseckajte na sitno, a nogice odvojite od kostiju, pa i njih iseckajte. Šargarepu isecite na kolutove, pa u svaki kolut utisnite kalup u obliku cveta kako biste dobili šargarepu tog oblika. Na dno svake ukrasne posude stavite cvet šargarpe, pa preko komad mirođije i peršuna. Onda stavite po kašičicu graška, a onda i nara. Na ivicu stavite parče jajeta i šargarepu. Sipajte po kutlaču supe u svaku posudu. Zatim ide meso, pa kutlača supe, a onda i seckane nogice i kutlača supe. Ovo je količina za 6 manjh posudica, ali vi prilagodite sebi svakako. Stavite u frižider do služenja.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.