Ova mana muči 75 % populacije, da li muči i vas? Rešenje je lako... (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

promenite naviku

Ova mana muči 75 % populacije, da li muči i vas? Rešenje je lako... (FOTO) (GIF)

Ovaj problem se najčešće javlja kod dece, ali može da se pojavi i tek kada pređete dvadesetu. Ipak, postoji rešenje...
Objavljeno: 09:53h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

75 procenata procenata populacije već odmah nakon rođenja pokazuje loše simptome nakon ispijanja mleka. To znači da te osobe imaju ima smanjenu toleranciju na mleko jer se enzim za razgradnju laktoze posle druge godine manje izlučuje. Misli se da u Evropi 5 procenata ukupnog stanovništva ima ozbiljne reakcije na mleko i mlečne proizvode.

10 namirnica za 10 delova tela! Zašto je tako važno jesti ih redovno? (FOTO)

Prve smetnje koje se javljaju kod osoba kojima mlečni proizvodi smetaju su nadutost i smetnje sa probavom. Ako volite mleko i mlečne proizvode postoje 4 laka načina da ublažite intoleranciju na laktozu i povratite ravnotežu u organizmu.

Zašto pijemo nakon napornog dana? (FOTO) (GIF)

foto: Giphy

Da li ste intolerantni na laktozu?

Da biste proverili da li vam smeta laktoza i da biste lakše uočili svoje reakcije na mlečne proizvode prvo se suzdržite od njih, i to od tri do četiri nedelje. To radite da bi vam se organizam potpuno očistio, a zatim počnite sa uživanjem u mlečnim namirnicama.

foto: Shutterstock

Da biste procenili koja količina i koja vrsta mlečnih proizvoda vam smeta u početku unosite male količine mleka, sira ili pavlake, pa postepeno povećavajte njihovu količinu. Tako ćete primetiti koliko mlečnih proizvoda možete uneti.

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.