Šta mu viri iz očiju? Pogledajte ga i otkrijte da li vas laže (FOTO)
Foto: humansarefree.com

postani ekspert

Šta mu viri iz očiju? Pogledajte ga i otkrijte da li vas laže (FOTO)

Tumačenje suptilnih signala temelji se na ideji da je mozak jako moćan, a ako uvežbate možete tačno pročitati šta misli osoba sa kojom razgovarate
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šta neko zapravo misli tokom razgovara sa vama možete lako pročitati, ako znate kako. Reči su često drugačije od onoga što osba pored vas misli. Tokom izgovaranja reči sve osobe prave male grimase i mikro - izraze, koje možete čitati kao prave reči. Tumačenje suptilnih signala temelji se na ideji da je mozak jako moćan.

9 opasno iskrenih karikatura o razlikama između muškog i ženskog prijateljstva (FOTO)

Na primer, iako se ne sećate svakog detalja iz svog detinjstva, ta informacija je pohranjena negde u mozgu. To je mesto gde taj nesvesni ‚‚govor” dolazi na red. To je nečija nesvesna reakcija na nadražaje.

Šta jabuka koju izabereš govori o tebi? (FOTO) (GIF)

foto: Tumblr

Ako pokušavate da pročitate nekoga, trebalo bi da posmatrate njegove fizičke reakcije. Kada pokušavate da zaključite nešto o nekome, obratite pažnju na mesto na koje ta osoba skreće svoj pogled, na njeno držanje tela.

Jezici, fraze i mišljenja jako variraju u različitim kulturama, izrazi lica su povezani s emocijama i neverojatno su slični. Ovi mikro izrazi su potpuno nesvesna reakcija na situacije. Pol Ekman je definisao sedam univerzalnih mikro izraza: strah, ljutnja, sreća, tuga, iznenađenje, gađenje i prezir.

foto: Thinkstock

Ovo je spisak koji je definisao Ekman:

1. Strah

Linija obrva je podignuta

Gornji kapci su podignuti

Donji kapci su napeti i podignuti

Usta su otvorena, a usne su povučene prema nazad, vodoravno postavljene s ušima

foto: humansarefree.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.