Šta vaš rukopis govori o vama? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

švrakopis ili...

Šta vaš rukopis govori o vama? (FOTO) (GIF)

Prema grafolozima rukopis je zapravo poruka nesvesnog i otkriva mnoge potisnute i neotkrivene želje, strahove, vrline i mane
Objavljeno: 15:53h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Postoji čitava grana nauke koja se bavi odgonetanjem rukopisa i zove se grafologija. Naučnici koji se bave grafologijom kažu postoji veza između osobe i načina na koji piše. Prema njima rukopis je zapravo poruka nesvesnog i otkriva mnoge potisnute i neotkrivene želje i strahove, vrline i mane.

Zavirite u svoju psihu: Šta vaše žvrljotine govore o vama?

Grafolozi razlikuju šest tipova rukopisa:

Onaj koji naginje na levo ili na desno

Onaj koji je zaobljen, zbijen ili koji sadrži utisnut iks iznad i ili j

foto: tumblr

Prilikom analiziranja rukopisa vodi se računa i o prostoru između reči, obliku i vezivanju slova i ostalim detaljima. Da saznate nešto više o sebi ili o osobi koja vas zanima, pogledajte njen rukopis i šta vam on govori.

Uzmite veći papir bez linija (bar A4 veličine) i hemijsku olovku (nikako običnu) koja vam je prirodna za držanje u ruci.

foto: tumblr

Analiza se radi na minimalno 100 reči, ali obzirom na to da ovo nije baš prava analiza, uzmite knjigu, časopis ili neki tekst koji ćete prepisati u manje od 100 reči (bar pola A4 stranice).

foto: tumblr

Pogledajte koje od sedećih obeležja sadrži vaš rukopis:

1. Nakrivljenost rukopisa

Ako su slova nagnuta samo u jednu stranu, to znači da kontrolišete svoje emocije. Ako se naginju u svim smerovima znači da ste prilagodljivi.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.