NA OVU DEVOJČICU SVI STE OTKIDALI OD SMEHA: A sada se odlučila za nešto POTPUNO NEOČEKIVANO (FOTO)
Chloe Clem, Foto: Printscreen/Instagram

NE BISTE VEROVALI

NA OVU DEVOJČICU SVI STE OTKIDALI OD SMEHA: A sada se odlučila za nešto POTPUNO NEOČEKIVANO (FOTO)

Porodica iz Utaha sada je odlučila prodati fotografiju na aukciji kao NFT, kriptografski zaštićenu digitalnu imovinu

Objavljeno:

Curica koja je postala internet senzacija kada je njena fotografija postala viralna mogla bi zaraditi silne novce jer se originalna fotografija prodaje na aukciji.

Fotografija dvogodišnje Chloe Clem, koja danas ima 10 godina, postala je veliki hit na internetu 2013. godine kada je njena majka snimila njin izraz neverice i nezainteresovanosti prilikom iznenadnog i nenajavljenog pojeta Diznilendu.

Fotografija je od tada postala popularni meme za korisnike koji žele izraziti zabrinutost ili nevericu. Biće prodana kao NFT (non-fungible token), kriptografski zaštićena digitalna imovina

NFT omogućuje da se originalna verzija popularnog internetskog sadržaja, poput viralnih memea ili tvitova, prodaju kao da su fizička umetnička dela.

U mnogim slučajevima umetnik može zadržati autorska prava nad svojim delom. U septembru 2013. godine Chloeina majka Katie objavila je reakciju njene dve devojčica na iznenadni poset zabavnom parku.

Jedna od devojčica, Lily, počela je plakati, a onda se kamera preokrenula, a Chloe je napravila izraz lica sa simpatičnim zubićima kako strše napred.

Video snimak je pregledan više od 20 miliona puta, dok je fotografija Chloeine reakcije postala viralna senzacija.

- Otvorila sam Tumblr i tamo sam videla beskrajno puno stranica s Chloeinim licem. Bilo je to jako čudno. Članovi porodice i prijatelji su mi slale memeove koje su pronalazili. To čine i dan danas, rekla je.

Nakon nekoliko nedelja u članku portala Buzzfeed, Chloe je prozvana kraljicom i božicom interneta. Porodica iz Utaha sada je odlučila prodati fotografiju na aukciji kao NFT po početnoj ceni od 5 Ethera, nakon bitcoina najpopularnije kriptovalute. Jedan Ether vredi 309 000 dinara. Digitalnu sliku, video ili tvit svako može pogledati ili sačuvati na svoj računar, samo kolekcionar koji je kupio NFT može tvrditi da je njegov pravi vlasnik.

Nakon što je saznala za tržište NFT-a, Chloeina majka nije sunmnjala ni sekunde šta učiniti.

Chloe Clem
foto: Profimedia

- To je sjajna mogućnost, pogotovo ako postoje obožavaoci Chloe koji vole ovaj meme i žele ga imati. Čak i Chloe misli da je to prilično cool, izjavila je.

Primera radi, u martu je osnivač Twittera Jack Dorsey prodao svoj prvi tvit za 2,4 milliona evra malezijskom bogatašu.

Katie Clem ističe da će novac iskoristiti za obrazovanje svojih kćeri.

- Ona govori kako želi kupiti konja, izgraditi Svet Walta Disneyja, ali ja želim da ona ode na fakultet.

(Espreso/ Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.