Da li znate zašto samo slovo F na tastaturi ima izbočenu liniju ispod sebe? (FOTO) (GIF)
Foto: espreso.co.rs

za prave znalce

Da li znate zašto samo slovo F na tastaturi ima izbočenu liniju ispod sebe? (FOTO) (GIF)

Svuda oko vas se nalaze stvari za koje nemate pojma zbog čega su tu, a znate da zbog nečega jesu... Vaša radoznalost će sada biti nahranjena do sledećeg teksta
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Okruženi smi malim stvarima, jedva primetnim, ali kada obratimo pažnju na njih moramo odgonetnuti zašto su tu. Sigurno su tu stavljene sa nekom namerom, pa zašto onda nije jasnije napisano čemu služe, ili je to namenjeno samo pravim znalcima?

Znate li čemu služe one dve rupice na starkama? Evo odgovora (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Takvu radoznalost bude i slova ‚‚ F " i ‚‚ J " na tastaturi. Sigurno ste primetili da samo ona imaju male neravnine, kao da su ta slova podvučena. Zašto se te male neravnine nalaze tu?

Zašto mačke mjauču? (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Te male neravnine su namenjene osobama koje brzo kucaju i za to koriste obe ruke, one su mali graničnici koji služe da možete osetiti gde vam se na tastaturi nalaze ruke i da možete lakše da kucate bez pogleda na samu tastaturu.

foto: espreso.co.rs

Ako stavite kažiprst na slovo ‚‚ F ", malim prstom ćete dohvatiti Caps Lock. Ako stavite kažiprst na ‚‚ J " malim prstom ćete dodirnuti ono što je na srpskoj tastaturi označeno sa ‚‚ Ž ". Time omogućavate jasnije razlikovanje gde je šta na tastaturi bez pogleda na nju.

foto: giphy

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.