Bebe rođene s velikom glavom biće uspešne u životu (FOTO)
Foto: Shutterstock

neodoljivi glavonja

Bebe rođene s velikom glavom biće uspešne u životu (FOTO)

Ovo je prvo otkriće koje govori o vezi između funkcija mozga i DNK, a ako beba na rođenju ima veću glavu to može značiti da će biti inteligentnija
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Obim dečje glave se menja tokom vremena, a neke bebe budu rođene sa velikom glavom i to je dobar znak za njihovu inteligenciju. Istraživanje koje je obavio ‚‚Biobank UK" je utvrdilo postojanje jake veze između inteligencije i velikog obima glave i volumena mozga.

5 ilustracija koje savršeno opisuju razlike između mame i tate (FOTO)

Ovo istraživanje je je pratilo pola miliona Britanaca da bi otkrilo vezu između njihovih gena, njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja sa njihovim uspehom u životu. Poslednji dokaz je prvo otkriće koje govori o ovakvoj vezi između funkcije mozga i DNK

Kakav je život posle prvog deteta? Da, baš ovakav (FOTO)

foto: Thinkstock

- Vrlo značajna povezanost uočena je između rezultata kognitivnih testova i mnogih poligenskih profila među kojima su i intrakranijalni volumen, obim glave novorođenčeta i kognitivne sposobnosti u detinjstvu, navodi se u istraživanju.

foto: Shutterstock

Vođa studije Ijan Deari sa Univerziteta u Edinburgu je rekao da su genske varijante takođe snažno povezane s inteligencijom. Naučnici tvrde da ovo istraživanje može poslužiti u svrhu predviđanja koliko će dete biti uspešno u životu i da li će ići na fakultet.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.