Ovo je pitanje na koje samo psihopate znaju odgovor! (GIF)
Foto: Giphy

test za kojim su svi poludeli

Ovo je pitanje na koje samo psihopate znaju odgovor! (GIF)

Psihopate odaje govor, manjak ikakve empatije i samoljublje
Objavljeno:

Pitanje koje je postalo i viralni hit u obliku testa da odredite jeste li psihopata ili ne od strane struke je ocenjeno kao irelevantno…

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je stvarni psihološki test, a započinje pričom o jednoj devojci.

Na sahrani vlastite majke, djevojka je srela muškaraca kojeg prije nije poznavala.

Pomislila je kako je on divan, tako da se momentalno zaljubila verujući da bi on mogao biti onaj “pravi” za nju, njena srodna duša. Nekoliko dana kasnije, devojka je ubila svoju sestru.

Koji je njen motiv za ubijanje sestre?

Odgovor koji bi navodni psihopate trebale dati na ovaj test, a svaki drugi ne glasi: “Nadala se kako će se isti muškarac ponovno pojaviti na sahrani.”

Test je postao veoma uspešan na društvenim mrežama, posebno na Fejsbuku. No, stručnjaci tvrde kako se nikako ne može uzimati kao ozbiljni pokazatelj toga da li je neko psihopata ili ne, za to se psihijatri i psiholozi služe mnogo kompleksnijim kliničkim ispitivanjima, piše Express.hr.

Psihopate odaje govor, manjak ikakve empatije i samoljublje. Psihopate su lukavi manipulatori, no sami sebe nesvesno izdaju specifičnim floskulama i uzorcima u govoru, otkriva istraživanje Sveučilišta Cornell.

foto: Giphy

Naučnici su pregledali sudska i policijska ispitivanja osuđenih ubica te u njihovim govorima pronašli zajedničke crte, za koje se veruje da ima većina psihopata. Psihopate čine oko jedan posto ukupne populacije i oko 25 posto muških kriminalaca, a za većinu njih nikad ne bismo rekli da to jesu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.