Šta se desi kada masirate baš ovu tačku na vašem uvu? (FOTO)

drevna kineska masaža

Šta se desi kada masirate baš ovu tačku na vašem uvu? (FOTO)

Naše telo ima određene tačke pritiska, koje masažom mogu da vrate energiju organizmu i smanje stres
Objavljeno: 23:54h

Brz tempo života iscrpljuje naše telo. Često smo umorni, zabrinuti i razmišljamo o odmoru i opuštanje. Evo još jednog predloga kako možete da pomognete svom organizmu. Ovo pijte svakog jutra na prazan stomak i nikad nećete biti gojazni! Psihijatar i doktor medicine Mark Sandomirski od skoro je počeo da savetuje svoje pacijente da smanje stres tako što će masirati jednu tačku na uvu. Ponekad kada smo pod stresom osećamo neku težinu oko tela i čini nam se da nam se disanje promenilo i dan nam se um "zaglavio". Kako bi smo povratilo organizam u normalno stanje prvo morate da izbacite sav stres iz sebe.

radioone.fm
U otklanjanju fizičkog stresa može nam pomoći psiho-refleksologija. Masažom ove tačke možete otkloniti stres, a nju su otkrili još drevni Kinezi i tu tačku pritiska su nazvali Shen Men.
radioone.fm
Pravilna masaža je da uzmete komad vate ilagano masirate ovu tačku. Kako bi se postigao pravi efekat dišite duboko. Kada udišete okrenite glavu nalevo, a kada izdišete glavu u desno. Preporučuje se da ovo ponovite svako veče pre spavanja. (Espreso.co.rs / Izvor: radioone.fm)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.