Želite da ostavite cigarete? Uz ovih 5 saveta nikad više nećete zapaliti! (FOTO)

REŠITE SE LOŠIH NAVIKA

Želite da ostavite cigarete? Uz ovih 5 saveta nikad više nećete zapaliti! (FOTO)

Znate da je štetno za zdravlje ali vam je ipak teško da se odreknete tog užitka
Objavljeno: 13:56h

Ponekad poželite da imate zdravije navike ali već na samom početku odustajete kada shvatite da vam je teško da se odreknete svega što vam izaziva zadovoljstvo. Kad pogledate bliže to zapravo i njie tako teško. Prema stručnjaku za promene ponašanja, doktoru Karlu di Klementeu, to što se skrivate da biste zapalili cigaretu uprkos obećanju da više nećete, dešava se većini ljudi oko vas, posustajanje je samo 1 deo procesa suzbijanja loših navika. Odlučila sam da ostavim cigarete: Dan prvi - kao u paklu! Sve i svi me nerviraju! (FOTO)

To se dešava i sa odlaskom na dijetu ili sa početkom vežbanja. Neuspeh na početku je neizbežan, i tada treba da preispitate svoj plan delanja. Drugi je dan kako sam ostavila cigarete: Ljudi, ovo je pakao! (VIDEO) (FOTO) Doktor Klemente kaže da treba uvek da znate da ne treba odustajati ako se okliznete, i da popravite plan i nastavite dalje a nakon svega, kada konačno uspete treba da proslavite svoj uspeh.
Treći je dan kako sam ostavila cigarete: Očaj, tuga, plače mi se! A borba me tek čeka! (FOTO) Ovo je 5 najvažnijih koraka za uklanjanje loših navika: 1. Faza predrazmatranja Početna faza u kojoj znate da je pušenje štetno za vaše zdravlje ali i dalje pušite.
tumblr
2. Faza razmatranja U ovoj fazi znate da treba da prestanete da pušite ali još uvek ne preduzimate ništa.
tumblr
3. Faza odluke U ovoj fazi nakon dugog razmišljanja odlučujete da prestanete da pušite, pravite plan kako da to izvedete ali još uvek odugovlačite.
tumblr
4. Faza akcije Naglo ostavljate cigarete i jako ste samouvereni da ćete u tome uspeti, ali realnost je malo drugačija.
tumblr
5. Faza održavanja U ovoj fazi na kraju ipak posustajete, uviđate zašto niste uspeli pa preispitujete svoj stari plan i opet krećete ispočetka. tako jedino i možete uspeti.
tumblr
(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.