9 namirnica koje nikad ne mogu da vam se pokvare (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

nema zime

9 namirnica koje nikad ne mogu da vam se pokvare (FOTO) (GIF)

Primetili ste da vam se s vremena na vreme naprave zalihe u kuhinji, ne bacajte sve što nađete jer pojedine stvari traju večno
Objavljeno: 14:02h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Otvorite ostavu i tamo nađate prašnjave kutijice i flaše, odmah krenete da bacate sve misleći da je dotrajalo, a posle ponovo morate u nabavku i opet kupujete više namirnica nego što vam treba.

3 namirnice koje vam se mogu pokvariti u frižideru (GIF)

Ne bacajte baš sve, postoje stvari koje asu skoro neuništive, naravno dok ih ne pojedete.

3 najzdravije namirnice na svetu: I najbolje je što ih imate u kući! (GIF)

Ovih 9 namirnica vam se nikada ne mogu pokvariti:

1. Med

Med ima neograničen rok trajanja. Može da promeni boju ili da se kristalizuje, ali će i dalje će biti dobar za jelo. Ako se med kristalizuje, jednostavno stavite otvorenu teglu u toplu vodi i mešajte dok se kristali ne rastope.

foto: Thinkstock

2. Pirinač

Čak i ako se na kutiji uhvati debeo sloj prašine, pirinač unutra će biti podjednako dobar kao i onog dana kad ste ga kupili. To važi za sve tipove pirinča: dugog i kratkog zrna, beli, basmati… Ali ne i za smeđi koji je zbog većeg udela ulja skloniji kvarenju. Jedino na što morate paziti kod skladištenja pirinča je da ga čuvate od insekata.

foto: giphy

3. Belo sirće

Možete kupiti veću količinu belog sirćeta bez straha da će vam se pokvariti. Ono može trajati večno. Osim što ga možete koristiti u raznim salatama, odličan je i kao sredstvo za čišćenje.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.