Vaše dete je narcis zavisan od selfija? Nije kasno da to sprečite! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

miran roditelj, srećno dete

Vaše dete je narcis zavisan od selfija? Nije kasno da to sprečite! (FOTO) (GIF)

Svako je jedinstven, ali niko nije poseban. Umesto da ga stalno kritikujete ili dižete na pijedestal, volite ga baš onakvog kakvo jeste
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Samoživost je potpuno normalna pojava u razvoju i odrastanju deteta. Detinjstvo je vreme kada deca vode računa samo o sebi i svojim potrebama.

6 rečenica koje svaki dan morate govoriti svojoj deci (FOTO)

Iako je istina da su deca i mladi mnogo sebičniji od odraslih osoba, stručnjaci tvrde da nikada pre deca nisu u tolikoj meri bila koncetrisana samo na sebe kao što se to primećuje u današnje vreme.

Ipak su vas lagali: Dokazano je da svaki roditelj ima svog mezimca (GIF)

foto: giphy

- Stalno postavljanje selfija na društvenim mrežama, beskonačan broj mladih koji misle da sami po sebi i svojim postojanjem zaslužuju život na visokoj peti i unosne, dobro plaćene poslove odmah nakon školovanja ukazuje na to da je ova nova generacija sebična i narcisoidna - upozorava dr. Laura Markham, klinički psiholog u Nju Jorku i autor knjige ‚‚Peaceful Parent, Happy Kids: How to Stop Yelling and Start Connecting” (Miran roditelj, srećno dete: Kako da prestanete da vičete i da se povežete).

foto: Thinkstock

Najnovija američka istraživanja, među kojima je i nekoliko onih koje je sproveo dr. Džin M. Tveng, profesor psihologije na Državnom Univerzitetu u San Dijegu, ukazuju da je narcizam u poratu ne samo među tinejdžerima već i kod nešto starijih studentata.

foto: giphy

Zašto je to tako i da li je li tajna u snažnom samopoštovanju ili prenapumpanom egu?

Potpuno je razumljivo da svaki roditelj želi da njegovo dete tokom odrastanja razvije jak osećaj samopouzdanja, a istraživanja pokazuju da današnja deca imaju snažnije samopouzdanje nego što su ga imale prethodne generacije.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.