PEVAČICI BOLEST UNIŠTILA ŽIVOT: Sva je u flekama i krastama, a za sve krivi STRES! Ovo je JEZIVO! (FOTO)
Psorijaza se kod Lijen javila kada je imala svega dve godine, Foto: EPA:epa07706666

PEVAČICI BOLEST UNIŠTILA ŽIVOT: Sva je u flekama i krastama, a za sve krivi STRES! Ovo je JEZIVO! (FOTO)

Iako joj je čitavo telo prekriveno ljuskama i mrljama, supruga glumca Edija Sibrijana, bez blama pokazala je svoje ‘ranjeno‘ telo

Objavljeno:

Pevačica 38-godišnja Lijem Rajms odlučila je da se sasvim skine i slika za naslovnicu jednog česopisa, kako bi pokazala kako izgleda opaka psihomatska bolest izazvana stresom zbog korona virusa.

Iako joj je čitavo telo prekriveno ljuskama i mrljama, supruga glumca Edija Sibrijana, bez blama pokazala je svoje ‘ranjeno‘ telo.

foto: EPA:NINA PROMMER

Psorijaza se kod Lijen javila kada je imala svega dve godine

– Probala sam sve da se izlečim, steroidne kreme, razne lekove, čak sam pokušala da se zamotam u ugljen. – Priznala je dobitnica Gremija kojoj je psorijaza stvarala veliki problem dok je bila mlađa.

– Kada bih bila u javnosti, nastojala sam to da prikrijem kako god sam mogla. Na pozornici bih često nosila dva para pantalona ili helanki, čak i dok su bile najgore letnje vrućine. Ispod majice boleo bi me stomak koji je bio prekriven tačkama koje su me pekle i krvarile. – Prisetila se.

Ali u svojim 20-im godinama pevačica je otkrila tretman koji joj je pomogao da prebrodi psorijazu. Posebne inekcije koje je primala uspele su da je izleče pre 16 godina. Kako joj se bolest nakon toga nije vraćala pomislila je da se izlečila. Međutim, onda su stigle pandemije, karantin i stroge mere koje su izazvale stres i povratak psorijaze.

– Svet je odjedno otišao dođavola. Odjednom više nisam radila šta volim, okružena ljudima koje volim, nego sam samo visila po kući u trenerci. Stres je uoičajni okidač za psorijazu, a uz toliko nesigurnosti oko mene i u svetu, nije ni čudo što se vratila. – Rekla je Lijen.

Pevačica je priznala kako joj određeni ljudi dugo vremena nisu verovali da boluje od psorijaze zbog toga što e celu situaciju jako dobro skrivala.

– Mislili su da izmišljam zato što nikada nisu mogli da vide dokaz. Zato sam odlučila da je došlo vreme da se više ne skrivam i da budem iskrena u vezi psorijaze i kak outiče na mene. Svi smo mi jako kritični prema našim telima. Ali kad pogledam ovu fotografiju vidim puno više od same kože. Osećam se toliko lakše sada, nakon što sam godinama to skrivala od svih. – Ispričala je pevačica i pozvala sve koji se stide svoje bolesti da istrpe i podele svoju priču.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.