ONA JE NAJPOPUPLARNIJA GLUMICA NA SVETU, A TEK JOJ 24: Upoznajte BUDUĆU OSKAROVKU i zvezdu POPULARNE serije
Fiktivna priča o šahistkinji Elizabet Harmon koju je u romanu opisao Valter Tevis, zahvaljujući reditelju i scenaristi Skotu Frenku preselila se sa papira na male ekrane., Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

neverovatno

ONA JE NAJPOPUPLARNIJA GLUMICA NA SVETU, A TEK JOJ 24: Upoznajte BUDUĆU OSKAROVKU i zvezdu POPULARNE serije

Otac poreklom iz Argentine i majka koja je poreklom iz Španije živeli su sa decom na raznim krajevima sveta

Objavljeno:

Mini-serija "The Queens Gambit" osvojila je srce milionske publike. Od debitovanja na Netfliksu, pa do današnjeg dana neprestano je na prvom mestu po gledanosti u Srbiji.

Fiktivna priča o šahistkinji Elizabet Harmon koju je u romanu opisao Valter Tevis, zahvaljujući reditelju i scenaristi Skotu Frenku preselila se sa papira na male ekrane. Serija prati život devojčice, a kasnije najuspešnije žene u šahu u borbi sa zavisnošću od lekova za smirenje, alkoholom i neprijateljskim svetom muškaraca.

foto: EPA/WILL OLIVER

Elizabet Harmon u mini-seriji oživela je glumica Anja Tejlor Džoj koja sa 24 godine može da se pohvali se nekoliko veoma uspešnih i cenjenih projekata. Pored "The Queen's Gambit" glumica je bila deo glumačke postave serije "Peaky Blinders", tumačila je glavni lik u britanskoj adaptaciji romana "Minijaturista" i bila je zvezda filmova "Split", "Glass", "Emma." i "The New Mutants".

Mlada glumica kojoj prognoziraju oskarovski status ne bi dobila šansu u Holivudu da joj ruku nije pružio reditelj Robert Egars u sad već kultnom horor filmu "The Witch" (Veštica) iz 2015. godine.

Nepoznata Anja Tejlor Džoj na kastingu za film Roberta Egarsa zaintrigirala je reditelja zbog krupnih očiju i misterioznog pogleda što se uklapalo sa ulogom koju je zamislio za film. Anja je tumačila lik Tomasin, ćerke puritanskog para koji napušta novoengleski gradić kako bi se potpuno posvetio bogu. Priča o porodici izolovanoj u šumi u kojoj živi veštica reditelju i glumici otvorilo je mnoga vrata jer je ovo bio njegov prvi film, a njena prva glavna uloga.

Anja Džosefin Meri Tejlor Džoj je šesto i najmlađe dete bračnog para Džoj. Rođena je 16. aprila 1996. godine na Floridi. Iako je rođena u Americi, ona ima argentinske i španske korene. Otac poreklom iz Argentine i majka koja je poreklom iz Španije živeli su sa decom na raznim krajevima sveta. Od Floride, preko Buenos Ajresa, pa do Londona.

Anja je srednju školu završavala u Argentini, a potom u Londonu. Kao devojčica bavila se baletom. Govori četiri jezika i trenutno je jedna od najtraženijih glumica u Holivudu.

U intervjuu za "Vogue" rekla je da je celog života bila povučena i da se nije preterano družila sa decom. Kako u privatnom životu, tako i u profesionalnom, sa medijima ima distanciran odnos i ne priča ni o čemu drugom, osim o ulogama i filmovima koje dobija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Žena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.