ODRAZ U OGLEDALU : Čuvaj zdravlje, ne izgaraj od posla, da ne bude prekasno
Odraz u ogledalu, Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU : Čuvaj zdravlje, ne izgaraj od posla, da ne bude prekasno

Čuvajte sebe jer vas niko neće bolje čuvati od vas samih

Objavljeno:

Veliki problem sa kojim se ljudi godinama suočavaju jeste povećana anksioznost, nervoza i depresija usled previše obaveza koje nametnu sebi. Šta je rezultat svega toga? Strada vam zdravlje, organizam pati jer vi jednostavno ne znate kada je dosta, ali organizam zna

Vidite, nije lako naučiti da kažete ne, pogoto kada možda i niste u situaciji da birate posao jer vam finansijska situacija to ne dozvoljava, ali kada zdravlje strada tada je već kasno.

foto: Profimedia

U mom slučaju, sam pre par nedelja doživela, da mi se oduzmu noge, ruke i da se osećam do te mere malaksalo da nisam znala gde se nalazim na poslu. Prvo što sam pomislila usled ove pandemije i histerije izazvane korona virusom da sam zaražena. Odem, testiram se, sve bude ok, na moju sreću, rezultati krvi super. Onda uradim hormone, ali oni skoro pa dobro i dođem do te situacije da postoji mogućnost da sam dobila dijabetes, usled pregorevanja od posla. Kako mi se to desilo?

Upravo, razlog mom pregorevanju jeste moja neodlučnost da nekim ljudima, nekim pojavama iz poštovanja, ljubavi ne umem da kažem NE. Onda tako dođe situaciija da i zbog ljubavi prema pozorištu koja je neizmerna, a koštala me je mnogo, dala sam sve izgleda pa i zdravlje, ali ništa za uzvrat,

Velika je glupost polazište da će ti u poslovnom svetu iko ikada reći hvala za nešto što si uradio jer je tako trebalo. Prvi put kada pomisliš na pohvalu priseti se rečenice koje su te učili tvoji roditelji, da budeš ponizan i zahvalan što ti je neko učino nešto ili dao. Ok je da ti neko učini nešto, ali zato što je tako hteo, da ti neko da nešto jer nisi očekivao i da kažeš NE ako ti se nečiji postupak ne dopada. Sve je to u redu. Verujte mi reći ne, odbiti nešto je već pola zdravlja.

foto: Dragana Kadić

Naučiti da cenite sebe, svoje vreme, svoje zdravlje je na PRVOM mestu. Uvek.

Naučite da radite onoliko koliko vašem telu prija bez iscrpljenja jer niko vam neće biti zahvalan zato što ste dali zdravlje za njega, njemu na poslu to čak neće ni biti važno. Jedino što je važno biti čovek od početka kako prema sebi tako i drugima. Poštovati sebe, svoje mogućnosti i ne ići preko granica mogućnosti, jer ćete to skupo platiti uglavnom na najgori mogući način bolešću.

U mom slučaju se nadam da će se na ovom završiti, jer sam sada prepoznala kolike su moje mogućnosti, u skladu sa tim se i dajem. Ni po cenu novca, ni živaca a ni zdravlja, jer ništa od toga nema cenu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.