OVE NAMIRNICE JE KORISTILA KLEOPATRA I ZATO JE BILA LEPA KAO BOGINJA! I danas ih možete naći, ovo je CELA LISTA!
Foto: Profimedia

sve otkriveno

OVE NAMIRNICE JE KORISTILA KLEOPATRA I ZATO JE BILA LEPA KAO BOGINJA! I danas ih možete naći, ovo je CELA LISTA!

Otkrivamo pet bjuti saveta protiv starenja koji dolaze iz daleke istorije, ali su veoma aktuelni i danas. Ovim jeftinim biljakama i namirnicama su se drevni Egipćani borili protiv bora

Objavljeno:

Civilizacija drevnog Egipta je jedna od najinovatinijih u Starom veku. Pored toga što su imali revolucionarne ideje u arhitekturi, astronomiji i brojnim drugim oblastima, ovaj drevni narod pažljivo je negovao i svoju kožu.

Faraoni i vladarke poput čuvenih Nefertiti i Kleopatre pažljivo su osmišljavali svoj izgled – zna se da su Egipćani jedni od prvih naroda koji je počeo da koristi šminku. Čak i u drevna vremena, mladalački izgled je bio imperativ.

Otkrivamo pet bjuti saveta protiv starenja koji dolaze iz daleke istorije, ali su veoma aktuelni i danas. Ovim jeftinim biljakama i namirnicama su se drevni Egipćani borili protiv bora.

Još je Kleopatra, najpoznatija egipatska kraljica, koja je bila oličenje lepote, aloe veru smatrala ključnim sastojkom svoje bjuti rutine. Aloe Vera ima svojstva koja pomažu u zatezanju kože. Hrani vašu kožu iznutra, hidrira je i vraća joj elastičnost. Odlična je u borbi protiv bora i fleka i obećava blistavi izgled.

Dnevna doza aloe vere učiniće čuda za vašu kožu. Iako je uvek najbolje izvaditi malo gela iz sveže biljke aloe vere, možete kupiti i proizvod sa visokim udelom ovog sastojka. Međutim, uverite se da je svež i da mu nisu dodate nikakve hemikalije. Dakle, uvek se odlučite za organsku verziju proizvod

Smirna

Ova mirišljava smola je moćan, ali manje poznat sastojak iz egipatskog sveta lepote. Egipćani je i danas široko koriste, ali izgleda da ostatak sveta nije upoznat sa čudima smirne i njenim svojstvima protiv starenja. Smirna nije ništa drugo do smola sa nekoliko mirisnih stabala i ima brojne namene u egipatskoj medicini i parfimeriji.

Osim što je poznata po svojoj upotrebi kao analgetik, takođe je korisna u lečenju čireva, prehlade, bolova kod artritisa, sifilisa i grčeva. Smirna je bogata prirodnim vitaminima A, B, C, D i K, osim toga je odličan izvor hranljivih sastojaka poput kalijuma, kalcijuma i magnezijuma. Redovno korišćenje smirne na licu ga podmlađuje, čini da rane zarastaju i sprečava bore. Umasirajte je na lice kako biste poboljšali cirkulaciju, ten i čvrstoću kože.

foto: Profimedia

Ružina vodica

Danas je ružina vodica veoma popularan bjuti sastojak, kako zbog arome, tako i zbog čuda koja čini vašoj koži. Redovna primena ružine vode može učiniti čuda za lice. Ružina voda je takođe odlična u borbi protiv enzima elastaze i kolagenaze, koji nanose štetu vašoj koži.

Pored toga, takođe je moćan lek za crvenilo, iritaciju, mrlje i fine linije na vašoj koži. Izgledaćete sveže baš kao pupoljak ruže.

Bademi

Šaka badema dnevno čini vas pametnijim. Ali da li ste znali da dobrota badem nije dobar samo za vaš mozak? Ima sjajna svojstva koja koriste i vašem licu, koži i kosi.

Odličan je sastojak protiv starenja jer smanjuje bore, hidrira kožu i čini je mekom. Pored toga, uklanja i nečistoće iz pora i sprečava pojavu akni i bubuljica. Svakodnevno umasirajte nekoliko kapi bademovog ulja na lice i brzo ćete primetiti efekat.

Ovo je jedan magičan sastojak protiv starenja koji možete i da jedete i da nanosite na lice. Kaže se da redovna konzumacija avokada značajno poboljšava zdravlje kože i kose. Sa vitalnim hranljivim sastojcima i brojnim antioksidantima, izuzetno je koristan za vašu kožu i značajno smanjuje efekte starenja.

Međutim, ako niste veliki ljubitelj avokada, možete ga umesto konzumacije naneti na lice. Vitamini K, C, E i A u avokadu pomažu vam u borbi protiv negativnih znakova starenja. Dakle, napravite od njega masku za lice ili redovno masirajte ulje na lice ili uključite avokado u svoju ishranu. Izbor je na vama!

Bonus video:

(Espreo.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.