7 najboljih načina kako da odviknete dete od pelena (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

da misija ipak postaje laka

7 najboljih načina kako da odviknete dete od pelena (FOTO) (GIF)

Čak i kada je dete naučeno da danju koristi nošu, noćno odvikavanje je skoro poseban proces
Objavljeno:

2. Odvikavanje

Naoružajte se strpljenjem i upornošću! Kako dete lakše kontroliše creva od bešuke, dobro je početi s velikom nuždom. Izbegavajte deo dana u kom se djetetu spava ili kad je razdražljivo ili gladno. Nemojte ga prisiljavati ako se plaši. Napravite pauzu od nekoliko dana i pokušajte ponovo. Na početku dopustite detetu da nošu smesti tamo gde mu je najugodnije.

To ne znači da treba da je stavite ispred televizora, jer će noša tako postati sve samo ne mesto za obavljanje nužde. Kada se dete na nju navikne, stavite je u kupatilo. Nemojte se ljutiti ako dete pravi greške i kad napravi nered. Negativna reakcija bi mogla dovesti do opstipacije, pa će dete početi da izbegava nošu.

foto: Shutterstock

3. Strah

Dete možda odbija da sedne na nošu jer je se boji. Pokušajte sa drugačijim oblikom, različitim nastavcima za wc šoljku ili jednostavno odlazak u wc učinite zabavnim.

Ponekad pomaže ako detetu objasnite gde sve to odlazi, pa mu njegove ‚‚rezultate" pokažite. To će mu pomoći da poveže sedenje s rezultatom. Nakon toga ispraznite sadržaj u wc školu, a detetu dopustite da samo pusti vodu.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.