ODRAZ U OGLEDALU: MUŠKARCI, DEVOJKE TRETIRAJTE KAO DAME, NE KAO K*ES ŠEMU! Ili produži dalje...
Odraz u ogledalu, Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU: MUŠKARCI, DEVOJKE TRETIRAJTE KAO DAME, NE KAO K*ES ŠEMU! Ili produži dalje...

Produži dalje...

Objavljeno:

Oko mene ima dosta neudatih devojaka u rasponu godina od 20-35. Pitate se šta nije u redu sa njima?

Da li žele da se zabavljaju, da li su umišljene ribe ili traže sponzora? Ne, nažalost ništa od navedenog, jednostavno je danas teško pronaći muškarca koji ima samopouzdanja.

foto: Profimedia

Sa godinama devojke pretežno shvate šta žele, koga žele i šta im je zaista potrebno, ne znam kako je sa muškarcima, ali slučaj izgleda nije isti. Oni muškarci koji se rano ožene, varaju žene, oni koji se ožene u trideset jedva dočekaju da klisnu u grad sa muškim društvom, a ovi od pedeset bi samo da budu sponzori klinkama od dvadeset. Šta se dogodilo sa ovim svetom? Gde je nestala romantika, ljubav i zabavljanje. Uživanje u dvoje više ne postoji. Pa čak i kada je razlika u godinama, to ne znači da ne mogu da uživaju jedno u drugome, a ne samo finansijski momenat da je važan i da se pruža luksuz.

Ok, važan je momenat da muškarac izvede devojku na večeru, da uživaju uz finu muzikicu ili neko vino. Ali za taj momenat romantike i kvalitetno provedenog vremena nije potreban ne znam koji novac, samo odvojiti vreme i posvetiti se svojoj dami. Muškarci često imaju predrasude da devojka čim lepše izgleda, malo je obrazovanija i zarađuje sama, da joj nije potreban, ima strah da će ga ona odmah kontrolisati i da se neće pored nje osećati kao muškarac. Kakve zablude i predrasude imaju muškarci o ostvarenim ženama?! One su takođe ranjive, vole pažnju, šetnju, poklone, smeh, bioskop, pozorište, odmor, izlet, ali ništa to ne mora biti skupo, već dovoljno da vas dvoje uživate.

foto: Printscreen youtube

Često čujem od poznanica ili prijateljica da su bile sa momkom i super im je bilo, ali se on više nije javio posle izlaska. Uglavnom su to devojke, samouverene, lepe, zgodne, ali izgleda da su izašle sa pogrešnim, koji hoće samo zabavu.

Ne znam, mnogo puta sam čula od muškaraca, hoću ženu da me dočeka kod kuće, da osetim toplinu doma, to mi je potrebno, ali ti nisi nikada kod kuće, stalno radiš nemaš vremena za nas.

Uvek sam se osećala krivom, što toliko radim i malo provodim vremena sa partnerom i ne posvećujem mu dovoljno pažnje. Na moju žalost ili sreću uvek su to bili muškarci koji su bili ostvareni u karijeri ali nekako zavisni od veze. Šta to znači?

foto: Printscreen Youtube

Recimo, moje vreme je uvek bilo ispunjeno od jutra do mraka, čak i vikendom. Znam i dan danas kako će mi proteći vreme jer sam jako dobro organizovana i znam šta su mi prioriteti. Dok muškarci koji su bili u mom životu, završe sa poslom i onda se cunja po gradu, bleji sa ortacima i naravno nema pametija posla, nego da vidi šta ja radim, proverava i slično. To je ta dokolica kada nemaš život. To se dešavalo i devojkama u vezi samo što su one često bile te koje su čekale svoje pratnere dok oni ne dođu sa posla. Onda on dođe umoran nije mu ni do čega, jer ceo dan bio na poslu, a ona ga čekala još i spremila ručak samo za njega. Koja greška! Nikada nisam navikavala muškarca da očekuje da ću mu spremiti ručak,niti da ću ga čekati kod kuće. Po mom mišljenju u vezi ste podjednako posvećeni i odnosu i životu u dvoje, interesovanja ne moraju da vam budu ista, ali morate imati zajednički cilj, a to jeste da volite da provodite vreme kvalitetno kada ste zajedno.

foto: Profimedia

Moj problem jeste bio što sam često nalazila partnere koji nisu znali šta će sa svojim vremenom, kada nisam tu, samim tim nisu ni znali kako ga iskoristiti ni kada smo zajedno, jer nam težnje nisu bile iste.

Tako da problem devojaka generalno jeste što često nailaze na momke koji zapravo ne znaju šta će sa sobom i kada imaju normalan posao, kada prostojno zarađuju, a prezasićeni od života.

Nije devojke do vas već do brzog načina života, sve je i previše dostupno, a muškarcima sve brzo dosadi. Ne trude se dovoljno, hoće sve odmah, na izvolte, e pa mili moji frajeri morate da se potrudite oko svoje dame ako je želite pored sebe za ceo život. Ne kao domaćicu, sa pelenom oko vrata i varjačom u ruci,već kao pratnerku sa kojom ćete deliti snove, poslove po kući, gde neće biti važno jesu li to muški ili ženski poslovi. To je život u dvoje, na tome se zasniva veza, iskreni odnos. Oko njega se mora truditi, za njega se mora odvojiti vreme, jer je vredno toga.

Svaka kres šema je dostupna, uvek na brzaka, ishod se već zna. Nema tu truda, ali zato je i isprazan, bez očekivanja i emocija. Stoga, ako vam je takav odnos draži onda znate i sami gde se to traži, ali nemojte očekivati da ćete od devojke koja je obrazovana, kulturna, smerna da bude avantura za jednu noć bez očekivanja jer to nije njen stil, nije način života, pre svega ona je dama, pa je tako i tretirajte. U suprotnom dami ne prilazite sa jeftinim trikovima jer ste izgubili već na početku...Produži dalje što bi rekao Čola.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.