MARS KREĆE RETROGRADNO! PRVI PUT od februara SVE će postati JASNO
Sunce, Mesec, Merkur u Lavu daju samopouzdanje i polet., Foto: Profimedia

HOROSKOP

MARS KREĆE RETROGRADNO! PRVI PUT od februara SVE će postati JASNO

Sunce, Mesec, Merkur u Lavu daju samopouzdanje i polet

Objavljeno:

Ova godina liči na akcioni film u kojem opaki momci muče glavnog junaka. Zagnjure mu glavu u bure sa vodom i drže tako dok se maltene ne udavi. Kraj avgusta i početak septembra je vreme da se uzme vazduh. Zato, oni koji imaju osećaj da se i sami nalaze u takvom buretu, neka obrate pažnju, jer "udah" traje vrlo kratko.

Patuljasta Erida

Draž patuljastih planeta i asteroida je što se nalaze u specijalnim tabelama (efemeridama) i ne vidimo ih na prvi pogled, ali ih snažno osećamo, jer pojačavaju uticaj dominantnog aspekta. Mars i Pluton donose sudar sile, moći i agresije, a boginja razdora i svađe Erida sve je - samo ne melem na ranu. Ona je gašenje požara benzinom.

Da podsetimo, sredina avgusta bila je veoma opasna, napeta i zapaljiva. Uran je krenuo retrogradno, Mars je obrazovao kvadrat sa Plutonom, a zatim konjunkciju sa patuljastom planetom Eridom, koja se kreće veoma sporo i biće na 23-24 stepeni Ovna cele 2020.

Sunce, Mesec, Merkur u Lavu daju samopouzdanje i polet.

Mlad Mesec u Lavu 19. avgusta doneo je kontradiktornu energiju. S jedne strane, formiran je veliki vatreni trigon Sunce, Mesec, Merkur u Lavu - Mars u Ovnu i Južni mesečev čvor u Strelcu na Galaktičkom centru.

To daje veliko samopouzdanje, polet, kreativnost, oslobađanje od starih balasta i uverenja. Razrešavanje nečega iz prošlosti. Ono što već neko vreme stvaramo prešlo je na novi nivo.

Seme je proklijalo

Obratite pažnju šta se dešavalo u danima oko tog mladog Meseca, jer on donosi dvostruki početak ciklusa (kraći, koji traje 28 dana, i duži, koji traje šest meseci, kada na tom mestu bude pun Mesec), kao seme koje smo posadili.

A onda Mars, Jupiter, Pluton i Saturn kažu: Nije vreme, sačekaj! I nikako da se pojavi svetlo!

Istovremeno, kvadratura Marsa sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom (24. avgusta) u Jarcu stvara nemir i tenziju. Oni zaustavljaju polet i entuzijazam vatrenog trigona. Kao da kažu "nije vreme, sačekaj", i mi smo uznemirenim, jer ne znamo da li se naši planovi odvijaju u dobrom pravcu, ne vidimo šta je na kraju puta, nikako da se pojavi svetlo.

U kojoj kući je Devica?

Obratite pažnju u kojim kućama vašeg horoskopa se nalaze Devica i Jarac, jer će one biti najaktivnije.

Sada su se tačke spojile i počinje realizacija.

Na prelazu avgusta i septembra počeo je period Device i situacija se promenila. Višestruki trigoni (120 stepeni) u zemljanim i vodenim znacima donose realizaciju. Tačke će se konačno spojiti. To je vreme da ideje pređu na materijalni plan.

Biće vrlo živo: nove ideje, nova organizacija, čist um, buntovništvo...

U ovom periodu imamo interesantnu astrološku konfiguraciju u koju su uključene sve planete osim Urana i Marsa. Biće vrlo živo, jer će to umrežavanje istovremeno pokrenuti više elemenata. Trigon (120 stepeni) Urana sa Merkurom 25. avgusta (nove ideje, novi izvori informacija, dobra mentalna organizacija, čist um, brzo i precizno formulisanje mišljenja) i Suncem 2. septembra (nezavisnost, sloboda da se živi kako se hoće bez restrikcija, promena, buntovništvo) deluju samostalno, ali su postala podrška celoj "ekipi".

Konfiguracija o kojoj se radi je mistični pravougaonik (nema tu nikakve misterije, ali se retko dešava). U osnovi su dve opozicije, koje stvaraju disharmoniju, ali u ovom slučaju one su povezane sekstilima i trigonima, i to daje veliku šansu da se četiri sile u opoziciji integrišu i da se njihova energija kreativno iskoristi. Pošto je u igri više elemenata, važno je održati balans, jer se lako može preći iz harmonije u sukob, i obrnuto - iz sukoba u harmoniju i inspiraciju.

Četiri sile se integrišu i tu energiju će iskoristiti onaj ko održi balans.

Baš to se dešava sada. Za nama je period kada su planete u Lavu bile u inkonjunkciji (150 stepeni) sa planetama u Jarcu i Neptunom u Ribama. To je aspekat "svako-vuče-na-svoju-stranu", i teško ga je izbalansirati. Sada sledi desetak dana balansa.

Istovremeno, nešto što je započelo 23. februara sa mladim Mesecom u Ribama, sada će dostići vrhunac (duži ciklus). Sve ovo će smanjiti snagu opozicije (180 stepeni) Merkura i Neptuna 30. avgusta za koju je karakteristična konfuzija, nedostatak objektivnosti, racionalne analize i jasnog viđenja. Iskoristite ovaj period, jer posle njega nova faza u "buretu" počinje. Mars kreće retrogradno 9. septembra!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazinnovosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.