I AJNŠTAJN JE VEROVAO U LEKOVITOST BOJA: Evo kako one deluju na ljudski organizam, mogu i da LEČE!
Boje, ilustracija, Foto: Profimedia

BOJE

I AJNŠTAJN JE VEROVAO U LEKOVITOST BOJA: Evo kako one deluju na ljudski organizam, mogu i da LEČE!

Bez obzira na izuzetno bogat spektar, hromoterapija u lečenju koristi sedam boja svetla - ljubičastu, indigo, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu, a odgovaraju čakrama našeg tela.

Objavljeno: 15:26h

Kada se govori o bojama, obično se u prvi plan stavlja njihov estetski doživljaj. One, međutim, mogu da posluže i kao sredstvo za lečenje...

Svaka boja ima određenu talasnu dužinu i zrači posebnu energiju. Još je Ajnštajn otkrio da se materija u svim svojim oblicima sastoji od energetskih svetlosnih talasa u vidu duginih boja, a svaka čestica materije reaguje na svetlost i određenu boju.

Bez obzira na izuzetno bogat spektar, hromoterapija u lečenju koristi sedam boja svetla - ljubičastu, indigo, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu, a odgovaraju čakrama našeg tela.

Evo šta koja boja leči:

Ljubičasta ublažava probleme sa kožom. Poznata kao jedna od hladnih boja, deluje umirujuće i korisna je osobama koje imaju problem sa spavanjem ili su pod stresom. Kontraproduktivna je za osobe koje pate od depresije, Parkinsonove i Alchajmerove bolesti, šizofrenije, epilepsije, demencije, mentalnih poremećaja, konfuzije i vrtoglavice.

foto: Profimedia

Indigo boja može da ublaži glavobolju, migrenu, probleme sa vidom, čak kratkovidost i dalekovidost, kataraktu i glaukom. Blagotvorna je i pri problemima sa sinusima i ušima. Takođe, poboljšava koncentraciju, a ublažava napade panike i depresiju.

foto: giphy

Plava daje osećaj sigurnosti, uređenosti i uravnoteženosti. Vezuje se za mirnoću i vedrinu, ali i za tugu. Za plavu boju se veruje da snižava temperaturu i uklanja bolove. Ublažava i probleme vezane za štitnu žlezdu, astmu, bronhitis, zujanje u ušima, smanjuje krvarenje, a leči i opekotine.

foto: Printscreen/youtube

Zelena je boja prirode. Simbolizuje zdravlje, ali i ljubomoru. Uklanja stres, opušta, jača imunitet, a vezuje se i za plodnost. Ovu boju većina instinktivno traži kada je pod stresom ili ima emocionalne probleme. Pomaže i u lečenju bolesti srca i pluća, gripa i prehlada, polnih bolesti i karcinoma.

foto: AP

Žuta pozitivno utiče na nerve i pročišćava telo. Stimuliše varenje, prija mišićima i koži. Deluje kao diuretik i laksativ, jer pomaže i oslobađanju od ljutnje i frustracije. Može da bude efikasna i u lečenju dijabetesa, bubrega, impotencije, opstipacije, infekcije oka i grla.

foto: Profimedia

Narandžasta leči pluća i povećava nivo energije. Reguliše rad štitne žlezde, povećava mlečnost kod dojilja, leči štucanje, utiče na brže zarastanje rana. Budi osećaje uzbuđenja, entuzijazma i topline. Koristi se i za privlačenje pažnje, što može da se vidi po uniformama određenih profesija kao što su čistači ulica, vatrogasci...

foto: Pixabay

Crvena se u lečenju koristi za stimulisanje tela i uma, kao i pojačavanje cirkulacije. Deluje kao afrodizijak, podstiče limfne žlezde, smiruje bolove od opekotina. Ona je sjajna, topla i podstiče snažne emocije. Simbol je za ljubav, toplinu i udobnost. Svojim intenzitetom podstiče uzbuđenje, ali i bes i ljutnju.

foto: Profimedia

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.