Proverite da li su pored vas: Ovo je 10 znakova koji pokazuju da sigurno radite sa psihopatom! (GIF)
Foto: Stock Thinstock

pazite se

Proverite da li su pored vas: Ovo je 10 znakova koji pokazuju da sigurno radite sa psihopatom! (GIF)

Endru Fas, bivši izvršni direktor dve najveće kompanije za maloprodaju u Kanadi, otkrio je na teži način da iživljavanje nije rezervisano samo za školarce
Objavljeno:

Fas je doživeo to da mu kolega hakuje smartfon i imejl, a od istog čoveka dobijao je i pretnje smrću, piše magazin Biznis insajder.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Sa ciljem da pomogne drugima da što lakše i brže prepoznaju ovaj tip ljudi, Fas je napisao knjgu “The Bully Trap”, u kojoj predlaže uvođenje psihološkog testa za svakog svakog unajmljenog ili unapređenog radnika. Šta bi psiholozi testirali? Onih 20 znakova na listi psihopatije koju je sastavio renomirani psiholog Robert Hare. Psihopata možda neće ispoljiti sve osobine, ali neće uspeti ni da prikrije bar nekoliko njih, ističe Fas. Ovih deset znakova ukazuju na to da je neko od vaših kolega možda psihopata:

1. Imaju sadističke motive i namere

foto: Giphy

Umesto da uspostave međusobno poštovanje sa kolegama ili podređenima, psihopate motivišu druge putem straha, a namera im je da osobu unište na psihičkom planu. Upravo ova karakteristika je ono što psihopatu odvaja od strogog kolege ili šefa.

2. Igraju na kartu harizme

foto: giphy

Psihopate su majstori u tome da sebe predstave na najbolji mogući način. Odlični su u uspostavljanju i održavanju konverzacije, a njihove „neverovatne ali istinite“ priče, kao i povremeni komplimenti koje upućuju drugima čine da drugi ljudi imaju visoko mišljenje o njima. Hare navodi slučaj kada je jedna od njegovih učenica otišla u zatvor s namerom da intervjuiše jednog od zatvorenika. Muškarac joj je za vreme razgovora uputio nekoliko komplimenata u vezi sa izgledom, koji su učinili da se na kraju intervjua oseća neobično lepo. "Kada sam izašla iz zgrade, nisam mogla da poverujem da sam u tom trenutku pala na tako otrcane rečenice”, rekla je.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.