ŽENA JE STALNO MOKRILA ALKOHOL, A NIJE PILA NI KAP! Kada su doktori uradili analize, otkrili su ovo ludilo!
Žena/Ilustracija, Foto: Profimedia

FENOMEN

ŽENA JE STALNO MOKRILA ALKOHOL, A NIJE PILA NI KAP! Kada su doktori uradili analize, otkrili su ovo ludilo!

Nakon prvih analiza, doktori su alkohol našli u mokraći, ali ne i u krvi što je izazvalo čuđenje i hitne daljnje analize koje su pokazale o čemu je reč, prenosi Dejli mejl

Objavljeno:

Doktori su bili u čudu kada su shvatili da jedna žena (61) stalno mokri alkohol, a istovremeno negira da ga pije.

Nakon prvih analiza, doktori su alkohol našli u mokraći, ali ne i u krvi što je izazvalo čuđenje i hitne daljnje analize koje su pokazale o čemu je reč, prenosi Dejli mejl.

U mokraćnom mehuru su joj pronašli kandida glabratu, odnosno kvasac koji je u mokraći doveo do fermentacije šećera. Redovnim odlascima u wc žena ga je izbacivala iz tela, pa alkohol nikako nije dospeo u krv, što je otežalo pronalazak dijagnoze.

Stručnjak Keniči Tamama je rekao kako je testirao njen urin na dva načina - jedan deo je ostavio da odstoji prirodno, a u drugi je dodao mešavinu koja zaustavlja fermentaciju.

Otkrio je da je u prvoj mokraći koja sadrži veliku količinu kvasca nivo alkohola narastao s 40 na čak 800 miligrama po decilitru. Dok su doktori bili u šoku, pacijentkinji je laknulo jer je potvrdila da govori istinu negirajući njihove sumnje da je alkoholičarka.

Ovaj retki sindrom nazvan je 'sindrom urinarne auto - pivovare'. Obično se javlja u crevima - kvasac fermentira svaki put kada se jedu ugljeni hidrati odnosno šećer. Tako je bilo 46-godišnjem nepoznatom muškarcu kojeg je zaustavila policija i optužila za vožnju pod uticajem alkohola. Nivo je bio čak pet puta iznad dozvoljenog limita, a iako je negirao konzumaciju alkohola policija kao ni njegova porodica nisu mu verovali. Na kraju je dobio dijagnozu ovog neobičnog sindroma. Simptomi su umor, 'magla mozga', smanjena koncentracija, a u težim slučajevima i depresija. Još nije poznato kako se dobija i leči ovaj sindrom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.