OSIM ŠTO SE PIJE, KAFA SE MOŽE ISKORISTITI ZA OVIH 5 STVARI: Iznenadiće vas šta sve može!
Miris kafe odbojan je većini kućnih insekata, Foto: Profimedia

UVERITE SE SAMI

OSIM ŠTO SE PIJE, KAFA SE MOŽE ISKORISTITI ZA OVIH 5 STVARI: Iznenadiće vas šta sve može!

Miris kafe odbojan je većini kućnih insekata

Objavljeno:

Kafa je jedno od najdražih pića koje se konzumira svaki dan, ali nakon kuvanja i pijenja kafe, ostaju njeni ostaci koji se mogu iskoristiti na druge načine i imaju brojne pozitivne posledice, prenosi Daily Mail.

Mogu se koristiti kao rešenje za loš zadah ili kao regenerator za kosu, a evo kako ih sve možete iskoristiti. Prirodno sredstvo za odbijanje insekata

Miris kafe odbojan je većini kućnih insekata, poput mrava, komaraca, puževa, muva i mnogih drugih. Sve što trebate napraviti je na pod staviti posudu s ostacima kafe. Najbolja bi bila mlevena kafa, jer će aroma biti jača. Takođe možete staviti malo kafe u šampon za ljubimce kao prirodnu zaštitu od krpelja i buva.

Regenerator za kosu

Kafa je odlična za kosu. Ne samo da potiče rast korena, već stimuliše i njihovo zdravlje i popravlja stanje kože lobanje. Nakon šamponiranja kose, preko prelijte hladnu kafu. Stavite kosu u kapu za tuširanje te pustite da odstoji pola sata te zatim isperite u toploj vodi. Radite ovo jednom nedeljno i primetićete poboljšanje u teksturi i volumenu kose.

Kompost za biljke

Ostaci kafe mogu biti odlični za zdravlje biljaka. Crna kafa u sebi sadrži kalijum i magnezijum, koji pomažu biljkama da razviju čvrste stabljike te potiču vibrantan i zelen rast. Za kompost, pomešajte kafu i vodu u razmeri 1:4 te jednom nedeljno koristite na biljkama, samo pazite da nema šećera u sebi jer on privlači insekte.

Osveživač vazduha

Kafa je delotvorna u neutralizaciji neprijatnih mirisa. Jednostavno stavite nekoliko zrna kafe u mrežastu vrećicu te je odložite na nevidljivo mesto, na primer, ispod suvozačeva sedišta, i ona će se lagano ispuštati i rešavati se svih mirisa.

Rešavanje lošeg zadaha

Iako stara zrna kafe nisu prikladna za kuvanje, ona su još uvek jestiva. Većina ljudi misli da je lošem zadahu uzrok zrno kafe, ali za to je zapravo kriv kofein. Cuclanjem zrna kafe rešićete se lošeg zadaha. Uz to što je jeftiniji od bombona od mentola, ostavlja odličan ukus i rešava se i najgorih mirisa, poput belog i crnog luka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.