BRZO REŠITE PROBLEM ZAČEPLJENE SUDOPERE: Ova dva sastojka su SPAS ZA CEVI - sigurno ih imate kod kuće!
Ilustracija, Foto: Profimedia

korisno

BRZO REŠITE PROBLEM ZAČEPLJENE SUDOPERE: Ova dva sastojka su SPAS ZA CEVI - sigurno ih imate kod kuće!

Ne ignorišite to što vam voda u sudoperi sve teže otiče

Objavljeno: 14:23h

Dok veća začepljenja treba ipak prepustiti profesionalcima, manja možete da rešite sami pomoću sastojaka koje imate kod kuće - sode bikarbone i sirćeta.

Ne ignorišite to što vam voda u sudoperi sve teže otiče jer se masnoće i ostaci hrane nakupljaju u cevima pa tako osim zastoja rizikujete i neprijatne mirise - bakterije će se nekontrolisano razvijati u takvom okruženju.

Stoga redovno čistite odvode, a u tome vam mogu pomoći saveti eko stručnjaka, piše, mindbodygreen.com.

Zaostajanje vode u tušu ili kadi obično uzrokuju dlake, pa na rupu za odvod svakako stavite rupičasti filter koji možete kupiti u svakoj prodavnici proizvoda za domaćinstvo. Tako ćete izbeći korištenje štetnih hemikalija, a sve što trebate je, kad čistite kadu, očistiti i filter jer se dlake i ćelije kože prvo nakupljaju na njemu, kaže Becky Rapinchuk.

foto: Profimedia

U slučaju da je stvar već učinila svoje, poslužite se sajlom. Jednostavno je pustite kroz odvod i počnite okretati ručku dok se ne zaustavi. To znači da ste došli do začepljenja. Sajla će ga razbiti ili će se zakačiti na njega. Zatim je izvucite, skinite nataloženi otpad i ponovite postupak sve dok voda ne bude otecala bez zastoja.

Ako ni sada niste uspeli odčepiti odvod, napravite domaće sredstvo za odčepljavanje.

Isprobajte recept kojim se eko stručnjakinja Melisa Maker služi kada ima problema s oticanjem vode u sudoperi i u kadi.

1. Ulijte tri šoljice vrele vode u odvod. 2. Uspite šoljicu sode bikarbone i ostavite da deluje preko noći. 3. Zakuvajte tri šolje beloga sirćeta i lagano ulijte u odvod. Ova će mešavina izazvati stvaranje pene koja će pak razbiti sve nečistoće koje su se zalepile za cevi. 4. Sada pustite vruću vodu da teče, najmanje minutu, kako bi se isprave zaostale nečistoće.

Voda dobro otiče, ali se iz odvoda širi neprijatan miris? Rapinčuk ima rešenje i za to.

- Ulijte pola šoljice beloga sirćeta u odvod i ostavite desetak minuta da deluje. Zatim pustite hladnu vodu. Ako je u cevima zaostalo imalo buđi , sirće će sve isprati - kaže.

Ako niste rešili problem, možda je najbolje da u pomoć pozovete profesionalca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.